• El Govern d'Aragó ha decidit intervenir en aquest conflicte
opel corsa

El Grup PSA, matriu d'Opel, ha decidit aquest dimecres paralitzar a la planta de Figueruelas (Saragossa) tots els treballs relacionats amb el nou Opel Corsa i no optar a inversions relacionades amb nous models d'Opel. Aquestes mesures s'han adoptat després que ahir els representants dels treballadors decidissin suspendre les negociacions del nou conveni col·lectiu.

Segons apunta EFE, davant aquest "enquistament" de les converses avui la direcció de la planta els ha comunicat durant una reunió als representants dels treballadors les decisions que adoptarà. A més de les dues esmentades, Opel Espanya paralitza el projecte d'ampliació de capacitat a la nau de carrosseries de Figueruelas. En aquesta fàbrica, la companyia automobilística dóna feina a prop de 5.500 treballadors.

Un altre dels aspectes que han comentat fonts de la companyia a Efe han estat que des de la companyia inicia l'estudi per a la integració, a mitjà termini, de les dues línies de muntatge en una sola a la nau d'acabat final. Tal com han explicat les fonts consultades a Efe, des de la direcció es gestionaran "els impactes (d'aquestes mesures) de la forma més racional i eficient possible".

MEDIACIÓ DEL GOVERN D'ARAGÓ

El president d'Aragó, Javier Lambán, i la consellera d'Economia, Indústria i Ocupació de l'Executiu autonòmic, Marta Gastón, es reuneixen aquest dijous, 25 de gener, amb la direcció de la planta d'Opel a Figueruelas (Saragossa) i amb el comitè d'empresa.

Aquesta reunió ha estat promoguda després de l'anunci aquest dimecres del grup PSA, propietari d'Opel, que la planta de Figueruelas no produirà el proper Corsa, no optarà a nous models, es paralitzen les inversions a la nau 1 de carrosseries i s'està realitzant un estudi d'integració de les dues línies en una sola a acabat final.

Per la seva banda, el comitè d'empresa d'Opel Espanya havia comunicat aquest dimarts a la direcció la suspensió de la negociació del conveni col·lectiu fins que no es tractés sobre cinc punts que entenen prioritaris: el pla industrial, el contracte de relleu, el retorn dels gairebé 170 empleats que han abandonat la fàbrica durant aquests mesos, un pla de rejoveniment de la plantilla i que les condicions laborals dels empleats de nivells 6 i 7 estiguin pactades i dins del conveni col·lectiu.

Noticias relacionadas

contador