villar mir

OHL puja amb ganes aquest dilluns (+7%). 'El Confidencial' publica avui que la italiana Salini Impregilo estaria negociant amb els Villar Mir la compra de la seva participació en la constructora. La família Villar Mir continua sent el màxim accionista de OHL, amb el 34,64% del capital, i es ve especulant amb aquesta operació, com a part del seu pla per a millorar la seva situació financera, des de fa temps. La venda d'aquest percentatge, en ser superior al 30%, obligaria al comprador al llançament d'una OPA pel 100%.

  • 0,34€
  • 4,45%

"No és la primera vegada que sorgeixen rumors sobre una possible OPA en OHL, que el mercat acull positivament i que a posteriori es dilueixen en cotització", expliquen els analistes de Banc Sabadell.

Segons el publicat per diferents mitjans, els Villar Mir haurien rebut fins a cinc ofertes per OHL. "En la nostra opinió, el principal escull per a l'operació seria la delicada situació operativa de OHL (marges EBITDA del 2%), la ràpida deterioració de caixa (700 milions d'euros en 2018), i la necessitat d'escometre fortes mesures de reestructuració (després de la venda de Concessions, OHL va perdre aproximadament el 95% del EBITDA)", expliquen aquests experts.

Enfront d'això, Banc Sabadell precisa que la part atractiva per a una potencial compradora del sector és que podria aprofitar la cartera de projectes OHL (aproximadament 5.500 milions d'euros), el volum de reclamacions obertes per 1.600 milions d'euros i la seva reduïda capitalització (283 milions d'euros), pràcticament en línia amb la seva posició neta de caixa (296 milions d'euros).

"Salini capitalitza 1.000 milions d'euros i té una posició de deute de 2.500 milions d'euros, així que, encara que aquesta operació podria encaixar per grandària i estratègia, la situació financera sembla ajustada", conclouen des de Sabadell.

Noticias relacionadas

contador