ep edificio de nvidia en santa clara california
NVIDIA - Archivo

Després de les males notícies que van portar Nvidia a tancar amb retallades de més d'un 7% aquest dijous, el desenvolupador de xips ha anunciat les últimes hores novetats positives que contribueixen a alleujar la tensió.

  • 868,35$
  • 5,09%

Recordem que Nvidia va comunicar dimecres en un informe enviat al regulador de mercats nord-americà (SEC) que el govern dels EUA havia pres la decisió de restringir-li les vendes a la Xina.

El desenvolupador de xips va precisar que la prohibició de venda afecta els xips A100 i H100, dissenyats per accelerar les tasques d'aprenentatge automàtic per a màquines. Tot i això, aquest dijous va matisar que l'autoritats sí que li permeten desenvolupar el xip H100 a la Xina.

"El govern dels Estats Units ha autoritzat les exportacions, reexportacions i transferències dins del país necessàries per continuar amb el desenvolupament dels circuits integrats H100 de Nvidia Corporation", va dir en una presentació aquest dijous.

Nvidia estima un impacte de 400 milions de dòlars als ingressos del trimestre actual a causa de les noves restriccions a l'exportació.

Durant els últims anys, l'administració dels EUA ha aplicat restriccions creixents a l'exportació de xips fabricats amb tecnologia nord-americana per por que les empreses xineses puguin utilitzar-los amb finalitats militars o robar secrets comercials.

Noticias relacionadas

contador