nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm

Nvidia ha caigut un 6,5% al mercat 'after hours' després d'anunciar que el govern dels Estats Units ha pres la decisió de restringir-li les vendes a la Xina.

En una presentació davant la SEC, la companyia ha informat que el Govern va informar la companyia, el 26 d'agost passat, sobre un nou requisit de llicència per a futures exportacions a la Xina, incloent-hi Hong Kong, per reduir el risc que els productes puguin ser utilitzats pels militars xinesos.

El desenvolupador de xips precisa que la prohibició afecta els xips A100 i H100, dissenyats per accelerar les tasques d'aprenentatge automàtic per a màquines. Aquesta situació podria interferir en la finalització del desenvolupament de l'H100, el xip insígnia de la companyia anunciat al començament d'any, ha explicat.

"El requisit de llicència també inclou qualsevol circuit integrat futur d'Nvidia que arribi a un rendiment màxim i un rendiment d'E/S de xip a xip igual o superior als llindars que són aproximadament equivalents a l'A100, així com qualsevol sistema que inclogui aquests circuits", diu la presentació.

L'anunci suposa una escalada important en les tensions tecnològiques entre els EUA i la Xina. Durant els últims anys, el govern dels Estats Units ha aplicat restriccions creixents a l'exportació de xips fabricats amb tecnologia nord-americana per por que les empreses xineses puguin utilitzar-los amb finalitats militars o robar secrets comercials.

Noticias relacionadas

contador