ep sedemediaset espanamadrid
MEDIASET ESPAÑA

Si Mediaset i Atresmedia registraven fortes caigudes aquest dilluns després d'un informe de Deutsche Bank en el qual el banc alemany retallava els preus objectius d'ambdues i els va situar al voltant d'un 15% per sota dels seus preus actuals de cotització, la història torna a repetir-se aquest dimecres després d’un informe amb 'més ombres que llums' dels experts de Liberum.

  • 2,89€
  • -4,24%

Al tancament, Mediaset s'ha deixat un 4,68% i ha estat el pitjor títol de l'IBEX, mentre que els descensos d'Atresmedia al Continu han estat menors (-1,1%).

Els analistes de Liberum han retallat les seves previsions per a l'any fiscal 2018 en un entorn macroeconòmic que, segons ell, és més feble i va afectar els preus del primer trimestre. "Creiem que seguirà afectant el mercat publicitari espanyol durant els propers dotze mesos", apunten des de Liberum.

"Per al segon trimestre preveiem que el mercat d'anuncis de la televisió sigui lleugerament negatiu enfront de la xifres del segon trimestre del 2017 de caigudes del 7,4% per a Mediaset i del 4,1% per a Atresmedia".

Des de Liberum recalquen que la seva anàlisi, que examina les composicions històriques, la dinàmica del mercat, el panorama competitiu i les dades macro suggereixen que el macro ha exercit pressió sobre el mercat publicitari en el seu conjunt, incloent-hi la televisió.

"Creiem que els noms propis de la televisió espanyola haurien de poder recuperar els preus fins a nivells anteriors a la recessió a mitjà i llarg termini, especialment tenint en compte que el mercat de la televisió espanyola s'ha consolidat des de llavors, cosa que ofereix als altres operadors la capacitat de fixació de preus. A causa de la debilitat macroeconòmica a curt termini, reiterem el nostre consell de 'mantenir' sobre Mediaset i Atresmedia", precisen aquests experts.

Quant als preus objectius, els retallen fins als 8 euros des dels 9,2 anteriors per a Mediaset (cotitza actualment als 6,83 euros) i des dels 9,5 euros fins als 7,7 euros per Atresmedia (enfront dels 6,78 euros als quals cotitza a dia d'avui).

Noticias relacionadas

contador