ep imagen de un modelo de nikola
NIKOLA

Trevor Milton, el cofundador del fabricant de vehicles elèctrics Nikola, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió com a president executiu de l'empresa després de les acusacions de frau que s'han abocat directament a la seva persona a conseqüència de l'acord amb General Motors. A aquestes hores de la tarda, les accions de l'empresa s'estan desplomant prop d'un 20% al parquet americà.

Stephen Girsky, exvicepresidente de General Motors i conseller de Nikola ha estat la persona designada per a succeir-lo en el càrrec amb efecte immediat. "Nikola és a les meves venes i sempre hi serà, i l'atenció hauria d'estar en la companyia i en la seva missió de canviar el món, no en mi", ha afirmat Milton.

"Confio que Steve és el líder adequat per guiar la nostra visió al consell d'administració. A més de ser un inversor inicial, Steve compta amb més de 30 anys d'experiència treballant amb fabricants d'equips, proveïdors, contractistes, líders sindicals i polítics, a més d'haver servit com a conseller en nombroses companyies cotitzades", ha agregat Milton.

Girsky ha agraït al cofundador de l'empresa el seu "lideratge visionari" i les seves "contribucions significatives" a Nikola des de la seva creació.

Per la seva banda, el conseller delegat de l'empresa, Mark Russell, ha assegurat que les prioritats de Nikola segueixen "intactes" i que la firma està centrada en executar les seves iniciatives estratègiques i establir les bases per convertir-se en un "proveïdor vertical de solucions de transport de zero emissions".

La firma d'analistes Hindenburg Research va acusar la setmana passada a la companyia de ser un frau "construït sobre desenes de mentides". A més, van assegurar tenir-ne proves, i van assenyalar que mai no havien estat tan a prop d'aquest "nivell d'engany en una empresa pública, especialment d'aquesta grandària".

Aquestes últimes setmanes, el fons Hindenburg Research ha publicat una sèrie d'acusacions contra l'empresa i ha afirmat que a causa d'aquestes havia adoptat una posició curta sobre la companyia.

Noticias relacionadas

contador