ep nike lanzasistemaamortiguacion joyride
NIKE - Archivo

Entre tanta notícia empresarial negativa, sempre és esperançador que n'hi hagi alguna de positiva. Nike es dispara un 15% al mercat 'after hours' després d'anunciar que les seves vendes han batut expectatives gràcies a que les comandes online han compensat la caiguda a la Xina.

L'empresa va aconseguir unes vendes de 10.100 milions de dòlars el trimestre que va acabar el 29 de febrer, un període que va incloure tancaments a tota la Xina, respecte d'una estimació del consens de 9.600 milions de dòlars.

Encara que els últims resultats de Nike no donen una imatge completa de l'impacte de la malaltia, ja que el seu tercer trimestre fiscal només es va estendre fins a febrer, els mercats ho han valorat clarament de manera positiva.

"En un moment en què la gent estava confinada a les seves cases, ens vam moure ràpidament per aprofitar el nostre ecosistema d'aplicacions digitals i la xarxa d'entrenadors experts de Nike", va dir el conseller delegat del gegant de roba esportiva, John Donahoe.

Les vendes digitals van créixer un 36% en el tercer trimestre fiscal. A la Xina, aquestes vendes van créixer més del 30%, però les vendes generals a la regió van caure un 5% a causa del tancament de botigues enmig del brot del virus.

L'epidèmia va obligar Nike a tancar temporalment les botigues per ajudar a contenir la seva propagació a la Xina, on es va detectar per primera vegada a les acaballes de l'any passat. L'empresa ha tancat ara botigues a Europa i els Estats Units, on el virus s'està propagant ràpidament.

Nike va dir que el 80% de les seves botigues a la Xina ja han reobert, i que espera que les vendes del trimestre en curs es mantinguin estables a la regió.

Noticias relacionadas

contador