ep filed - 17 december 2016 berlin the logo of american media-services provider and production
Alexander Heinl/dpa - Archivo

Netflix, la principal plataforma mundial de continguts online, puja un 1% al mercat 'after hours' de Wall Street després de captar 15,77 milions d'usuaris de pagament pel confinament mundial al qual està sotmès la població de molts països per la pandèmia de Covid-19.

  • 612,09$
  • 0,43%

La xifra de nous clients ha superat àmpliament el pronòstic del consens de 8,2 milions d'usuaris i l'estimació de la pròpia companyia, que fa tres mesos preveia guanyar 7 milions de clients.

Netflix ha presentat un benefici net de 709 milions de dòlars i un benefici per acció (BPA) de 1,57 dòlars, xifres que han més que duplicat el benefici i el BPA del primer trimestre de l'any passat (encara que el consens anticipava un BPA superior, de 1,64 dòlars). Els ingressos han augmentat fins a 5.770 milions de dòlars des de 4.520 milions, lleugerament per sobre dels 5.750 milions pronosticats.

Les accions de Netflix han repuntat inicialment més d'un 10% després dels resultats, i posteriorment han moderat el seu avanç fins a l'1%. El valor ha estat un dels clars guanyadors de la crisi pel seu model de negoci i aquest dilluns va marcar un nou màxim històric en 437,49 dòlars.

El seu comportament més discret després dels seus resultats s'explica perquè els inversors ja havien descomptat àmpliament el guany d'usuaris a nivell global. L'economista de Natixis IM, Esty Dwek, alerta sobre "falta de visibilitat per a les companyies de cara al segon trimestre". Cosa que es posa de manifest fins i tot amb companyies com Netflix, "que ha sorprès l'alça, però que ja ha llançat un avís sobre com pesarà el moment del desconfinament".

Noticias relacionadas

contador