nestle-envisage-de-ceder-son-activite-us-de-confiserie
-
  • -
  • -

Nestlé puja més d'un 2% en borsa aquest dijous després de presentar resultats. La companyia suïssa d'alimentació i begudes va guanyar 10.100 milions de francs suïssos el 2018 (8.872 milions d'euros al canvi actual), un 40,2% més que els 7.200 milions de francs suïssos (6.325 milions d'euros) que va aconseguir l'any anterior.

El benefici s'ha vist impulsat, segons ha explicat Nestlé, per diverses partides extraordinàries, incloent-hi els ingressos per vendes. Desgranant els resultats, les vendes de la companyia van augmentar un 2,1% fins als 91.440 milions de francs suïssos (80.322 milions d'euros), i el creixement orgànic va arribar al 3%, en línia amb les previsions, ha explicat la companyia. Unes dades que contrasten, segons recull Marketwatch, amb els registrats el 2017, any durant el qual el creixement orgànic de les vendes es va quedar al 2,4%, el més lent des de mitjans de la dècada dels noranta.

El 2018, la companyia ha augmentat el seu dividend a 2,45 francs suïssos per acció (2,15 euros), en comparació amb els 2,35 francs (2,06 euros) de l'any anterior, i Nestlé ha assegurat que espera acabar la seva programa de recompra d'accions de 20.000 milions de francs suïssos (17.568 milions d'euros) per a finals de 2019.

Per 2019 Nestlé espera que segueixi el creixement orgànic de les vendes i del marge de benefici operatiu. Segons el director executiu del gegant de l'alimentació, Mark Schneider, "estem en camí d'assolir els objectius del 2020". La companyia explorarà opcions estratègiques per al seu negoci de xarcuteria Herta, que espera completar per a finals de 2019. A més, Nestlé ha apuntat que la revisió del seu negoci de salut de la pell hauria d'estar acabada per a mitjans d'aquest any.

ep nestle presentagammaproductes starbucks

ALIANÇA AMB STARBUCKS

Els resultats de la companyia s'han conegut només un dia després que anunciés la seva aliança amb la cadena nord-americana Starbucks. El gegant suís de l'alimentació llançarà a nivell mundial una nova gamma de productes Starbucks per gaudir a casa que començarà a comercialitzar "durant els pròxims dies" en diversos mercats d'Àsia, Europa, Amèrica Llatina, Orient Pròxim i els Estats Units.

Aquesta nova gamma, que consta de 24 productes de cafè en gra, mòlt, així com les primeres càpsules Starbucks per als sistemes de Nespresso i Nescafé Dolce Gusto, suposa el primer llançament de producte des que les dues companyies s'unissin formalment l'agost de 2018 per crear una aliança mundial al segment del cafè.

Noticias relacionadas

contador