ep iberdrola repartira una remuneracionmas250 millonessusde 69 20190313210703
IBERDROLA
11,34€
  • 0,05€
  • 0,40%

Neoenergía, la filial brasilera d'Iberdrola, ha acordat reprendre els plans per sortir a la Borsa de Brasil aquest any, després que s'hagués d'ajornar l'operació el 2017.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, el consell d'administració va prendre coneixement de la petició dels seus accionistes institucionals i ha aprovat iniciar els estudis i treballs preparatoris per a una potencial oferta pública d'accions (OPV).

Neoenergía va indicar que el seu "accionista estratègic" s'ha manifestat a favor de l'operació i ha assenyalat que mantindrà informat al mercat en general "en cas d'alguna novetat.

A finals del passat mes de febrer, el president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ja va indicar que era possible que al llarg d'aquest any es rellancés la sortida a borsa de Neoenergía.

A la fi de 2017, l'operació de sortida a borsa de la filial brasilera va haver de ser cancel·lada després de rebutjar els seus socis en la companyia (Banco do Brasil i Previ) el rang de preus dels títols sol·licitat pels inversors.

Galán ha assenyalat que era una decisió que havien de prendre els socis a l'energètica brasilera i que, en el cas de decidir fer-ho, comptaria amb el suport d'Iberdrola.

L'OPV de Neoenergía estava prevista en els acords assolits en el marc de la fusió entre Neoenergía i Elektro.

Iberdrola és el principal accionista de Neoenergía, amb el 52,4% del capital, els socis de la qual són els estatals Previ (38,2%) i Banco do Brasil (9,3%).

Noticias relacionadas

contador