ep presidenteiberdrola ignacio galan en davos
IBERDROLA

Enel s'ha guanyat finalment el pols amb Neoenergía, la filial brasilera d'Iberdrola, per Eletropaulo, la major distribuïdora d'energia del Brasil, en presentar una oferta un 14% superior.

  • 11,53€
  • -0,09%

Segons ha informat Eletropaulo, la italiana va elevar la seva oferta fins als 45,22 reals (uns 10,41 euros) per acció, mentre que la filial d'Iberdrola tan sols va poder portar la seva proposta fins als 39,53 reals (uns 9,1 euros).

El regulador brasiler, la Comissâo de Valors Mobiliaris (CVM), havia fixat aquest 30 de maig com a data límit per millorar ofertes, de manera que el proper 4 de juny "només l'oferta presentada per Enel serà registrada", sense que es permeti la pujada de preus per part d'altres competidors.

D'aquesta manera, Enel haurà de desemborsar més de 7.567 milions de reals (uns 1.743 milions d'euros) per quedar-se amb el 100% de les accions de la companyia, amb la condició en l'oferta de l'acceptació d'almenys el 50% dels títols. A més de l'oferta, està previst que subscrigui una ampliació de capital per valor d'uns 1.500 milions de reals (uns 345 milions d'euros), de manera que el muntant total de l'operació podria ascendir als 9.000 milions de reals (uns 2.073 milions d’euros).

Tant Enel com Iberdrola van acudir a millorar les seves anteriors ofertes, que eren de 32,2 reals (uns 7,39 euros) i 32,1 reals (uns 7,36 euros) per títol, respectivament.

Aquest dimecres, el consell d'administració d’Eletropaulo va recomanar als seus accionistes acceptar l'oferta de la italiana. El tancament de la cotització d'ahir d’Eletropaulo, que va remuntar fins als 35 reals (uns 8 euros), ja aventurava que hi hauria moviments pels dos competidors en una batalla per la companyia que des que es va iniciar ha elevat el seu valor gairebé un 100%.

El tercer candidat que hi havia a la carrera per quedar-se amb Eletropaulo, la brasilera Energisa, ja havia anunciat la seva decisió de retirar la seva oferta per prudència financera.

Noticias relacionadas

contador