ep sede de naturgy en madrid
NATURGY - Archivo

Naturgy i Sonatrach han arribat a un acord per a revisar a la baixa les condicions comercials dels diferents contractes de gas existents entre les parts.

  • 23,54€
  • -1,59%

Aquest acord, que revisa les disposicions sobre preus, volum i durada, demostra la voluntat de Sonatrach i Naturgy d'ampliar la seva associació a llarg termini iniciada fa dècades, ha indicat l'espanyola.

Com es va indicar durant la presentació de resultats de 2019, Naturgy està compromesa a ajustar els seus contractes d'aprovisionament de gas. Fins al dia d'avui, inclòs aquest acord aconseguit amb Sonatrach, ja s'han revisat contractes que representen més del 50% dels volums compromesos. La companyia continua les negociacions amb la resta dels seus proveïdors i espera nous acords abans de cap d'any.

L'acord sobre aquestes modificacions reforça l'aliança de Naturgy i Sonatrach, una relació comercial que data del 1970 i comparteixen accionariat en el gasoducte Medgaz, que connecta tots dos països, amb el 49% i 51%, respectivament.

En el context de la visita institucional del Govern espanyol a Algèria, el president de Naturgy, Francisco Reynés, i el president i conseller de Sonatrach, Toufik Hakkar, s'han reunit avui a Alger després de signar la revisió de les condicions comercials dels contractes de subministrament de gas.

En aquesta reunió, tots dos directius van exposar altres possibilitats de cooperació futura entre les dues companyies i sobre les millors maneres d'expandir les seves relacions comercials. Hakkar va explicar que “la indústria del petroli i el gas s'ha vist fortament afectada per la pandèmia de Covid-19. Sonatrach està superant, en estreta col·laboració amb els seus clients, els efectes d'aquesta pandèmia en les activitats comercials. L'acord entre Sonatrach i Naturgy reflecteix el caràcter estratègic de la relació a llarg termini i de confiança que els uneix i amb la qual pretenen consolidar la seva posició en el mercat espanyol”.

Per part seva, Reynés va indicar que “aquest acord demostra la voluntat de Sonatrach i Naturgy de continuar el seu partenariat a llarg termini, iniciat fa dècades. Aquesta aliança estratègica és clau per al subministrament de gas competitiu i segur al mercat espanyol, i per tant clau per al desenvolupament econòmic i social de tots dos països”.

Noticias relacionadas

contador