ep archivo   parque eolico de naturgy
NATURGY - Archivo

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha posat aquest dimarts la primera pedra del parc eòlic Merengue II i de la planta fotovoltaica Porta del Jerte, que la companyia energètica construirà al municipi cacereny de Plasencia. Els dos projectes de generació d'energia renovable suposen una inversió global propera als 57 milions d'euros.

  • 22,84€
  • 6,13%

A l'acte, en què Reynés ha estat acompanyat pel president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, l'alcalde de Plasència, Fernando Pizarro, i la consellera de Transició Ecològica i Sostenibilitat, Olga García, s'ha explicat que els dos projectes permetran a la companyia energètica sumar 80 MW als 62 MW que ja té en instal·lats (Parc eòlic Merengue I, en operació, i fotovoltaica de Miraflores, en fase proves) i als 50 MW en construcció (fotovoltaica Las Jaras de Badajoz), a Extremadura.

Merengue II és el segon parc eòlic de la comunitat, i Puerta del Jerte és la tercera planta fotovoltaica que Naturgy construeix a Extremadura. La construcció dels dos projectes permetrà crear més de 860 llocs de treball directes i indirectes, ha informat la companyia en una nota.

Aquestes dues noves instal·lacions produiran més de 189 GWh/any d'energia, xifra que equival al consum elèctric anual de 54.500 habitatges. Així mateix, permetran desplaçar l'ús d'altres fonts de generació elèctrica convencional i contribuiran a reduir més de 120.000 tones de CO2 a l'any. Durant la vida útil dels dos projectes, estimada en 30 anys, s'evitarà l'emissió de més d'1,8 milions de tones de CO2 a l'any.

Reynés ha destacat l'objectiu de Naturgy per triplicar la seva potència instal·lada en energies renovables a l'horitzó de l'any 2025. "Extremadura ha demostrat que té un ferm compromís amb la transició energètica i ha apostat clarament per avançar en la instal·lació d'energia eòlica i solar, per això també és estratègica per a Naturgy i és aquí on la nostra companyia concentra més nous projectes renovables d´Espanya”, ha assenyalat.

Per part seva, Fernández Vara ha explicat que "Extremadura s'està convertint en un referent en matèria d'energies renovables, i en aquest procés de canvi té la sort de comptar amb cooperadors necessaris com Naturgy". "Les energies netes han deixat de ser un complement per a les empreses, i són una base essencial per als plans de negoci. Som una regió cada cop més atractiva, i això és possible gràcies a la nostra capacitat en renovables, amb l'aposta que fan companyies com Naturgy", ha afegit.

Amb un total d'11 aerogeneradors i una inversió aproximada de 41 milions d'euros, el parc eòlic Merengue II tindrà una potència de 50 MW. Produirà anualment 127,9 GWh, i evitarà l'emissió anual de prop de 81.500 tones de CO2.

Per part seva, la planta fotovoltaica Puerta del Jerte constarà de 77.868 mòduls, i suposarà una inversió aproximada de 16 milions d'euros. Amb una potència de 30 MW, generarà 62GWh a l'any i evitarà l'emissió de gairebé 39.500 tones de CO2 a l'atmosfera.

Noticias relacionadas

contador