jaime siles ifm

Jaime Siles, vicepresident i responsable a Espanya d'IFM, ha reiterat el compromís del fons de seguir a l'accionariat de Naturgy (la seva participació actual ronda el 14% del capital). En una entrevista concedida a Cinco Días, Siles ha explicat que augmentar les compres en mercat d'accions de la companyia dependrà de les circumstàncies i les oportunitats que hi hagi a cada moment.

  • 23,36€
  • -0,09%

Alhora, Siles considera que, ateses les circumstàncies actuals, no és el moment adequat per seguir endavant amb el projecte Géminis, que plantejava dividir Naturgy en una companyia amb els actius alliberats i una altra amb els regularitzats, ja que entén que ja no és prioritari.

"La companyia s'ha de centrar en la situació actual. I a ajudar la gent i centrar-se en la transició energètica. En el futur, ja veurem què passa. Ara mateix no és una prioritat, evidentment", ha explicat.

Jaime Siles ha subratllat que actualment Naturgy està centrada a dur a terme el Pla Estratègic a 2025. “Com ha de ser. (...) A nosaltres la companyia ens agradava tal com era, amb les seves filials i el seu perímetre. I això no ha canviat", ha indicat.

Per acabar, s'ha mostrat d'acord amb els comentaris de Teresa Ribera que Naturgy necessitaria un pla industrial, el qual tindria dos eixos: la transició energètica i la seguretat de subministrament.

Els experts de Banc Sabadell diuen que aquesta entrevista està en línia amb les notícies conegudes a la darrera setmana respecte a CVC i IFM i la seva intenció de seguir a l'accionariat de Naturgy (a diferència de GIP, que no s'ha manifestat explícitament). "També es posa de manifest la menor rellevància que ara tindria el Projecte Géminis. En tot cas, al nostre parer, el pla d'escissió en dos negocis tampoc suposava una millora de la valoració a curt termini", comenten aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador