ep el presidente y consejero delegado de naturgy francisco reynes
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

El pla Géminis per dividir Naturgy en dues empreses independents comportaria complexitats inoportunes als ulls del Govern, segons fonts oficioses citades per El Confidencial.

  • 24,94€
  • 0,81%

El motiu principal es deuria a la consideració estratègica de Naturgy per la seva condició de primer proveïdor de gas a la Península a través del gasoducte algerià Medgaz, on l'actual conjuntura derivada de la guerra a Ucraïna i el temor de possibles pics de desproveïment haurien pesat de manera crítica en la decisió.

A més, el Ministeri de Transició Energètica consideraria negatiu que la divisió de Naturgy provoqui un elevat endeutament a la futura empresa NetworkCo (actius regulats) o que un posterior palanquejament (per repagar-se un dividend milionari) acabi afectant el càlcul del deute públic.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen vendre el valor, amb un preu objectiu de 24,20 euros per acció, afirmen que es tracta d'una "notícia negativa en confirmar-se, ja que complicaria i demoraria encara més el procés d'escissió de la companyia, que ja presenta retard respecte al full de ruta inicial (desembre 2022). En tot cas, el pla d'escissió en dos negocis (regulat i no regulat) tampoc suposava una millora de la valoració a curt termini".

Noticias relacionadas

contador