ep francisco reynes president de naturgy
NATURGY - Archivo

Naturgy es dispara un 16%, fins als 22,34 euros, després de la inesperada OPA parcial del fons australià IFM Global Infrastructure pel 22,69% del capital. Es tracta d'una operació valorada en 5.060 milions d'euros.

  • 23,92€
  • 0,84%

En concret, l'oferta s'adreça a 220 milions d'accions de la companyia energètica a un preu de 23 euros per acció, xifra que suposa una prima superior al 20% respecte al tancament de la cotització d'ahir, del 22,7% sobre la mitjana dels últims tres mesos i del 28,9% sobre el preu mitjà dels últims sis mesos.

IFM està participada per 26 fons de pensions australians. Altres fons presents en l'accionariat, com CVC Capital Partners i GIP, que en controlen sengles participacions del 20%, s'han compromès a no vendre les seves accions.

Per tant, a més dels inversors minoristes, l'oferta està dirigida a Criteria Caixa, que controla el 24% del capital i és el màxim accionista de Naturgy. A més, Sonatrach, l'empresa algeriana que controla els jaciments al país àrab i és soci històric de Naturgy, en controla un 3,85%.

IFM ha explicat que si un percentatge d'accionistes superior al 22,69% del capital accepta l'oferta, "es començarà la distribució adjudicant a cada acceptació un nombre igual de valors, que serà el que resulti de dividir el 25% de total de la oferta entre el nombre d'acceptacions. Les acceptacions que s'haguessin efectuat per a un nombre de valors inferior a l'esmentat en el paràgraf precedent s'atendran íntegrament".

Noticias relacionadas

contador