ep el presidente de naturgy francisco reynes
NATURGY - Archivo

El fons australià IFM Global Infrastructure, a través de la societat luxemburguesa Global InfraCo, ha llançat una opa voluntària i parcial sobre el 22,69% del capital de Naturgy per 5.060 milions d'euros. El Consell d'Administració de Naturgy ha assenyalat que "es pronunciarà quan ho consideri oportú i, en qualsevol cas, quan sigui legalment preceptiu". Naturgy i el seu Consell d'Administració han contractat els serveis de Citi i Freshfields per rebre assessorament.

  • 23,38€
  • -2,26%

En concret, l'oferta s'adreça a 220 milions d'accions de la companyia energètica a un preu de 23 euros per acció, xifra que suposa una prima superior al 20% respecte al tancament de la cotització d'ahir, del 22,7% sobre la mitjana dels últims tres mesos i del 28,9% sobre el preu mitjà dels últims sis mesos.

IFM considera que aquest preu, que es pagarà en efectiu, compleix les condicions per ser considerat "preu equitatiu", cosa que es justificarà mitjançant un informe de valoració d'un expert independent.

L'efectivitat de l'oferta està subjecta a rebre les corresponents autoritzacions reguladores i de competència, així com a assolir un nivell mínim d'acceptació d'almenys 164.834.347 accions, equivalents a un 17% del capital social de Naturgy.

El preu de l'oferta s'ajustarà a la baixa en el cas que Naturgy pagui o declari qualsevol dividend, distribució, o remuneració similar als seus accionistes abans de la liquidació de l'operació.

Si el nivell d'acceptació de l'oferta supera el nombre màxim d'accions a les quals es dirigeix ​​l'oferta, s'aplicaran les normes de distribució i prorrateig previstes en la legislació espanyola.

IFM finançarà la major part de l'adquisició mitjançant compromisos de capital dels seus inversors i la resta mitjançant deute bancari d'adquisició.

En la seva condició de gestor d'actius propietat de fons de pensions australians, IFM ha afirmat que el seu objectiu principal és obtenir un rendiment net sostenible a llarg termini mitjançant la inversió en companyies d'infraestructures "essencials i d'alta qualitat".

CVC Capital Partners i GIP, que controlen sengles participacions del 20%, s'han compromès a no vendre les seves accions. Pel que fa a l'oferta, aquesta està dirigida als minoritaris i Criteria Caixa, el holding de La Caixa que controla el 24% del capital i n'és el màxim accionista.

Tot i que encara no ha confirmat si acceptarà l'oferta d'IFM, tan sols la xifra oferta de 23 euros s'ha revalorat la seva participació fins als 5.528 milions d'euros, de manera que es tracta d'una bona notícia per a La Caixa i per a CaixaBank.

contador