ep isidre faine junto a gonzalo gortazar caixabank
CAIXABANK - Archivo

Criteria Caixa controla un 24% de Naturgy i tindrà un paper clau en l'OPA parcial de l'IFM plantejada a 23 euros per acció i que es dirigeix al 22,69% del capital. Isidre Fainé, president del holding propietat de La Caixa, ha de decidir ara quina és la postura de l'entitat sobre aquesta operació.

  • 23,94€
  • 2,48%

CVC Capital Partners i GIP, que controlen sengles participacions del 20%, s'han compromès a no vendre les seves accions.

IFM ha explicat que si un percentatge d'accionistes superior al 22,69% del capital accepta l'oferta, "es començarà la distribució adjudicant a cada acceptació un nombre igual de valors, que serà el que resulti de dividir el 25% de total de la oferta entre el nombre d'acceptacions. Les acceptacions que s'haguessin efectuat per a un nombre de valors inferior a l'esmentat en el paràgraf precedent s'atendran íntegrament".

En qualsevol cas, l'oferta parcial d'IFM és positiva per a Criteria, ja que revalora automàticament la seva participació del 24,42%. Es tracta d'una cartera de 240 milions d'accions, valorades segons l'oferta de 23 euros en una mica més de 5.528 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador