ep archivo   naturgy invierte 110000 euros para mejorar el suminsitro electrico en el lugar de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Naturgy ha connectat a la xarxa amb èxit la seva primera instal·lació d'emmagatzematge de bateries a nivell mundial, fet que suposa una fita històrica per a la companyia en el negoci de les renovables. El projecte ACT Battery, ubicat a Austràlia i desenvolupat i construït per la seva filial de generació internacional Global Power Generation (GPG), reforçarà la qualitat del subministrament a la ciutat de Canberra.

  • 23,36€
  • -0,09%

A través d'un sistema de bateries de Lithium-Ion amb una potència de 10 MW i una capacitat d'emmagatzematge de 20 MWh, l'ACT Battery podrà acumular electricitat d'origen renovable i bolcar-la a la xarxa quan es requereixi per abastir 3.000 llars durant un període de dues hores en moments de menor producció elèctrica.

D'aquesta manera, la instal·lació no només reforça la qualitat de subministrament, sinó que, a més, contribueix a impulsar la descarbonització de la zona assegurant la presència d'energia neta a la xarxa de manera contínua i estable. El projecte està associat a la construcció del parc eòlic Berrybank 2, que GPG començarà a operar als propers mesos.

El director de Desenvolupament de GPG, Pedro Serrano, ha explicat que l'entrada en operació comercial de l'ACT Battery "representa un pas important per enfortir la nostra contribució a la transició energètica" i ha al·ludit a la sòlida aposta del grup Naturgy per Austràlia com a un dels seus mercats estratègics per impulsar les renovables.

Noticias relacionadas

contador