ep planta miraflores de naturgy en castuera
NATURGY

Naturgy ha obtingut la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable per a 18 projectes eòlics i fotovoltaics, que sumen una potència total superior als 1,3 GW. La llum verda ambiental a aquests desenvolupaments permet a la companyia reforçar el seu compromís amb la transició energètica i continuar avançant en la seva estratègia de descarbonització, segons ha subratllat aquest divendres en un comunicat.

  • 20,10€
  • -0,20%

Les instal·lacions de Naturgy els drets de connexió de les quals caducaven el passat 25 de gener i que ja compten amb DIA favorable són els parcs eòlics Monte Peón (12,6 MW), Meirama (44,5 MW), Piago (27,6 MW), Porto Vidros (10,4 MW), As Encrobes (20 MW), Uxo (21 MW), Picato (46 MW) i Campo das Rosas (27,6 MW), a Galícia; el parc eòlic Valverde (49,5 MW) i les fotovoltaiques La Serna (49,5 MW), La Pradera (300 MW) i Los Corrales (250 MW), a Castella i Lleó. Aquests dos darrers projectes han rebut DIA favorable per part del Ministeri de Transició Ecològica amb limitacions en relació a la superfície.

També han rebut vist-i-plau mediambiental la fotovoltaica Campo de Arañuelo (300 MW), a Extremadura, que serà la instal·lació solar més gran que la companyia construirà a Espanya. A més, el grup també ha obtingut el vistiplau a les Illes Canàries per als parcs eòlics Tabaibal (4,7 MW) i Ajuy (2,35 MW), així com per a les fotovoltaiques Zorita I i II (100 MW) i Ocaña ( 50 MW) a Castella-La Manxa.

Tots aquests projectes se sumen a altres els drets de connexió dels quals també vencien el 25 de gener però que es troben en un estat de desenvolupament més avançat. Es tracta de les plantes fotovoltaiques L'Encinar I (50 MW), Naips (50 MW) i Naips II (50 MW) a Extremadura; Jumilla (34 MW) a Múrcia; i Villanueva del Rey (50 MW), a Andalusia. Aquestes instal·lacions, ja estan en una fase inicial de construcció, sumen una potència addicional de 234 MW.

Naturgy treballa amb l'objectiu de posar en marxa 3 GW nous de potència renovable a Espanya entre el 2023 i el 2025. Durant el 2022, la companyia va començar a operar projectes eòlics i solars amb una capacitat conjunta de 281 MW, xifra que eleva la seva potència d'origen renovable a Espanya fins als 4,4 GW al tancament del passat exercici.

Alineat amb el seu Pla Estratègic 2021-2025, Naturgy va aprovar el seu actual Pla de Sostenibilitat, amb què la companyia està impulsant el seu paper en la transició energètica i en la descarbonització, i que recull l'objectiu d'assolir una potència instal·lada de fonts renovables propera al 60% el 2025. Per això, té previst invertir-hi 14.000 milions d'euros fins a aquesta data, dels quals aproximadament dos terços es dedicaran a l'impuls de la generació renovable.

Noticias relacionadas

contador