file photo illustration shows elon musk image on smartphone and printed twitter logos

Nou capítol de la història interminable que Twitter i Elon Musk estan escrivint junts des de l'abril passat. El magnat va presentar aquest dimarts una nova notificació per posar fi a l'adquisició de la xarxa social per 44.000 milions de dòlars, una operació suspesa de manera unilateral pel conseller delegat de Tesla i el judici del qual davant la Cort de Cancelleria de Delaware se celebrarà el proper octubre. Musk assenyala la denúncia interposada per l'excap de seguretat de Twitter, Peiter “Mudge” Zatko, com una altra raó addicional per retirar-se de l'acord.

Durant els últims dies, Zatko va interposar una denúncia davant la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès), la Comissió Federal de Comerç i el Departament de Justícia, en què acusa Twitter d'enganyar els reguladors nord-americans i el seu propi consell d'administració d'ocultar les "deficiències extremes i atroces" del sistema de seguretat, així com de no fer prou per frenar els missatges no desitjats (spam).

A la denúncia, de 84 pàgines, a la qual van tenir accés el diari The Washington Post i la cadena CNN, Zatko també va culpar Twitter de "mentir" els usuaris, els seus inversors i les autoritats en assegurar que tenia un pla de seguretat sòlid per fer front a possibles ciberatacs. Així mateix, l'excap de seguretat va assegurar que diversos alts executius de Twitter són plenament conscients de la situació i també va afirmar que desconeixen el nombre de bots existents a la plataforma, a més d'haver intentat ocultar informació a les autoritats.

El CEO de Tesla busca el testimoni de Zatko per reforçar la seva postura que pot donar l'esquena a l'operació. Des del 8 de juliol, data en què Musk va renunciar a l'operació, més de 100 persones, bancs, fons i altres empreses han estat citats a la demanda de Delaware.

"Les al·legacions relatives a certs fets, coneguts per Twitter abans ia partir del 8 de juliol del 2022, però no revelats al senyor Musk abans i en aquell moment, han sortit a la llum des de llavors i proporcionen bases addicionals i diferents per rescindir l'acord de fusió", explica Mike Ringler, representant legal de Musk de Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP en una carta al cap legal de Twitter.

Després de conèixer-se aquesta notícia, els títols de Twitter cauen un 1,09% al premarket de Wall Street, mentre que les accions de Tesla pugen un 2,08%.

Noticias relacionadas

contador