ep endesa incrementa un 7 la produccion de energias renovables en andalucia en 2020
Endesa

No és la primera vegada que Morgan Stanley posa el focus en el sector energètic espanyol. En concret en el segment de les renovables, on percep el potencial de creixement en els pròxims anys. No en va, és un dels focus d'inversió, de cara a la dècada vinent, amb l'objectiu d'aconseguir la descarbonització de l'economia.

  • 17,55€
  • 1,47%

En aquesta ocasió, la signatura posa el focus en Endesa. Morgan considera que la filial d'Enel té potencial per doblar la seva capacitat tant en energia eòlica com solar d'aquí a l'exercici 2025.

A més, espera que aquest negoci renovable pugui arribar a representar el 26% del seu resultat brut d'explotació anualitzat (Ebitda CAGR). La firma valora positivament tant els seus marges com la seva inversió en xarxes.

POTENCIAL INVERSOR

Cal recordar que els plans d'Endesa passen per destinar més de 6.000 milions d'euros, en concepte d'inversió, en els exercicis compresos entre 2020 i 2022 amb l'objectiu d'impulsar la seva producció 'verda'.

També Morgan, la setmana passada, en un informe sobre 'utilities' europees, considerava positivament la creació de valor de nous projectes de renovables d'Endesa, així com la seva posició de deute.

En canvi, en sentit contrari, apuntava com podria afectar-lo un canvi en el seu passiu, així com l'evolució dels preus del mercat elèctric majorista a Espanya. Aquest element, ajunto la creixent competència en el segment de les renovables és, per a Morgan, un dels riscos als quals pot enfrontar-se la companyia atès que pot influir en els seus marges.

Noticias relacionadas

contador