ep parque eolico de el segredal de iberdrola en asturias
IBERDROLA - Archivo

Amb la Llei de Canvi Climàtic en plena tramitació parlamentària (el text contempla atreure un volum d'inversió de 200.000 milions d'euros d'aquí a 2030), els grans operadors del sector guanyen interès per part dels inversors. Per això, Morgan Stanley percep el potencial de les renovables en aquest mercat i eleva a 11,30 euros el preu objectiu de l'acció d'Iberdrola, fins ara a 10 euros.

  • 22,92€
  • 1,33%
  • 10,39€
  • 0,34%
  • 16,92€
  • -0,68%

Morgan apunta al seu últim informe sobre aquest sector a Espanya (titulat 'Spanish Utilities: The Rising Value of Flexibility') el potencial i les oportunitats de creixement al sector renovable, malgrat que pugui derivar en una pressió a la baixa dels preus, la qual cosa pugui restar-li atractiu per a l'inversor.

Per això, la firma d'anàlisi dóna rellevància a la flexibilitat dels negocis. Aquesta és la raó de la seva preferència per Endesa, que considera un negoci integrat. En el seu cas, manté un preu objectiu de 28 euros. Cal recordar que la filial d'Enel concentra la seva activitat al mercat espanyol.

Morgan també atorga aquesta flexibilitat a Red Eléctrica, que podria aprofitar les seves interconnexions internacionals. De totes maneres, li manté la qualificació d'infraponderar i un preu objectiu de 16 euros.

Quant a l'esmentada Iberdrola i Naturgy, Morgan també en destaca la integració dels seus models de negoci, però recorda que la seva exposició relativa a Espanya és inferior, si es compara amb Endesa. En el cas de Naturgy, situa el seu preu objectiu a 17 euros per acció.

ELS PLANS D'IBERDROLA

Respecte als motius per a elevar el seu preu objectiu d'Iberdrola, Morgan apunta que la companyia encapçalada per Ignacio Galán està a només unes setmanes de presentar el seu nou full de ruta. "Esperem que Iberdrola presenti els nous plans del seu negoci en el 'Capital Markets Day' del 5 de novembre, on potencialment aportarà indicacions sobre les seves inversions i els seus objectius de rendibilitat", indica Morgan.

Uns plans, fins a 2025, en els quals la firma creu que Iberdrola mantindrà l'objectiu d'invertir 10.000 milions anuals en aquests cinc exercicis. D'ells, un 45% es destinarà a augmentar la seva capacitat en renovables. Per això, preveu una alça de les estimacions de deute i ingressos nets a mitjà termini.

Noticias relacionadas

contador