• Beta Asociados qualifica d'"abús de poder" el que ha succeït a la Junta
moreno carretero sacyr
Bolsamanía

José Moreno Carretero, accionista díscol de Sacyr, ha assegurat que seguirà amb la seva participació en la companyia, tot i que aquest dijous la Junta ha aprovat la seva expulsió del consell. Beta Asociados, societat a través de la qual té el 12,56% de les accions, ha qualificat d'"abús de poder" el que ha succeït a la Junta.

  • 3,26€
  • -2,22%

Des de Beta Asociados apunten que "una vegada més s'ha demostrat la incapacitat de l'empresa per al debat en referència a qualsevol proposta i millora de govern corporatiu". José Moreno Carretero, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), compta amb una participació del 16,8%. Segons Beta Asociados és el percentatge real de la seva propietat.

Així mateix, Beta Asociados també critica que l'exposició de les propostes de la companyia han estat acotades a un torn de cinc minuts. "L'abús de poder demostrat durant la Junta pel president ha impedit exercir el dret de defensa davant les accions de responsabilitat que s'estaven exercitant contra Moreno Carretero i ha eliminat la possibilitat d'intervenció per al·lusions", expliquen en un comunicat.

La companyia insisteix que el president de Sacyr ha privat del dret a rèplica el representant de Beta Asociados en reiterades ocasions "davant les acusacions infundades abocades contra Moreno Carretero".

Sacyr ha expulsat del seu consell d'administració José Moreno Carretero, un dels seus principals accionistes, per considerar que "ha incomplert amb els seus deures legals i estatutaris envers la companyia" en difondre públicament les seves deliberacions i denunciar-la davant els tribunals.

La decisió, presa durant la reunió del consell prèvia a la junta d'accionistes, ha estat després ratificada per tots els socis, atès que s'ha sotmès a votació en aquesta assemblea. De la mateixa manera, els accionistes de Sacyr han rebutjat la mitja dotzena de propostes de canvi al govern corporatiu de la companyia plantejades per Moreno Carretero.

Noticias relacionadas

contador