ep manuel manrique sacyr
EUROPA PRESS - Archivo

El consell d'administració de Sacyr ha decidit expulsar d'aquest màxim òrgan de gestió José Moreno Carretero, conseller i un dels principals accionistes de la companyia, per considerar que ha "incomplit els seus deures legals i estatutaris amb la companyia", segons ha anunciat el secretari de consell de la constructora, Miguel Angel Rielves.

  • 3,27€
  • -1,86%

El màxim òrgan de gestió del grup que presideix Manuel Manrique ha optat per tirar a Moreno Carretero després que aquest empresari rebutgés la petició que se li va fer de deixar voluntàriament el seu lloc el conseller.

"Volem que l'estabilitat es consolidi i ningú la posi en dubte", ha afirmat Manrique

La decisió de separar aquest accionista del consell es va prendre en la reunió que aquest màxim òrgan de gestió de Sacyr va mantenir abans de la junta general del grup, davant la qual Moreno Carretero tenia plantejades una sèrie de propostes, entre elles, la de nomenar un nou conseller delegat.

"Sacyr està realitzant un profund procés de reestructuració per sortir de la crisi. Ha donat de forma anticipada el resultat esperat. Som una empresa sòlida, global i rendible. Volem que aquesta estabilitat es consolidi i ningú no la posi en dubte", ha afirmat Manrique, en clara referència al 'desafiament' de Carretero que va iniciar les convulsions al si de la companyia.

La constructora celebrava la seva junta d'accionistes enmig de la inestabilitat generada per Carretero, que a través del seu 12,566% de la companyia, es veia les cares amb Manrique i amb el màxim accionista del grup, Demetrio Carceller. Carretero reclamava més representació al consell i aprofitar la situació econòmica per créixer.

QUANTES ACCIONS TÉ?

Segons els registres d'Iberclear, Beta Asociados compta amb el 12,56% d'accions. "Si segons els estatuts de Sacyr només compten aquelles accions que estiguin registrades a Iberclear per ser al consell, a mesura que vagin venent els ‘collar’ aniré augmentant el nombre d'accions en Iberclear i demanaré els consellers que corresponguin", indica l'empresari en unes declaracions difoses a través d'un vídeo.

El maig de l'any passat, l'empresari constructor va elevar la seva participació en Sacyr del 5 al 14% -una mica menys del 5% directe i la resta via derivats-, després del qual va demanar un "rebalanceig" en la composició del consell basat en la proporcionalitat perquè, segons la seva opinió, alguns accionistes -Carceller- estaven sobrerepresentats.

No obstant això, el problema arriba amb els percentatges que apareixen als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons el registre de participades de la CNMV, Beta Asociados compta amb un 16,17% i Moreno Carretero, amb un 16,8%. Beta Asociados assenyala que aquesta diferència es deu al fet que l'empresari presta els seus accions a Citi perquè operi amb elles, però amb el compromís que Moreno Carretero les tingui per a la junta, "una mena de lísing", diuen des de Beta Asociados.

Noticias relacionadas

contador