• Repsol ha anunciat que incrementarà el dividend fins a l'euro per acció el 2020
ep manuel manrique sacyr
EUROPA PRESS - Archivo

Sacyr és una de la companyies que millor ho està fent en borsa aquest dimecres. La constructora presidida per Manuel Manrique es dispara un 4,8% al Mercat Continu davant l'increment de dividend de Repsol, ja que compta amb un 8,2% de la participació de la petroliera.

  • 3,31€
  • -0,66%

Repsol ha presentat aquest dimecres l'actualització del seu pla estratègic 2018-2020 al qual preveu un augment del dividend fins a l'euro per acció durant l'últim any del full de ruta. Aquest dividend suposa un increment anualitzat del 8%, que seria de 0,9% per 2019 i un euro el 2020. Sacyr celebra aquesta decisió al parquet.

També cal ressaltar que les accions de Sacyr pugen un dia abans que se celebri la seva junta d'accionistes, marcada per les peticions de l'accionista José Moreno Carretero. L'objectiu de Moreno Carretero és augmentar la seva participació directa en la constructora en què actualment compta amb un 12,56% segons els registres d'Iberclear.

L'accionista considera que es tracta d'una participació "rellevant", atès que així es considerava quan el primer accionista, Demetrio Carceller, tenia aquest mateix percentatge, "que li va valer per ser vicepresident i estar a la comissió executiva del grup".

José Moreno Carretero demana separar les funcions de president i conseller delegat, així com presentar un pla de relleu de l'actual president Manuel Manrique. També considera necessària més transparència en la gestió de la companyia. No obstant això, Moreno Carretero reconeix que "serà difícil que prosperin" els canvis en Sacyr que plantejarà davant la junta d'accionistes, en comptar amb el rebuig de la resta de socis i del consell, tot i que assegura que la seva intenció és "que els accionistes inversors coneguin" les seves propostes.

Noticias relacionadas

contador