ep presidenteenagas antonio llarden
ENAGÁS
13,81€
  • 0,09€
  • 0,66%

Moody’s Investors Service ha retallat la perspectiva de l'avaluació d'Enagás a negativa després de la compra d'una participació en el gestor de gasoductes nord-americà Tallgrass Energy. Moody’s qualifica la companyia amb un ràting de 'Baa1'.

L'agència justifica la seva decisió per la compra de l'esmentada participació en Tallgrass. Enagás va anunciar al tancament d'aquest dilluns que invertirà 590 milions de dòlars (525 milions d'euros) per adquirir el 24,9% d'un holding (amb Blackstone com a soci majoritari i GIC, fons sobirà de Singapur, com minoritari) que posseeix el 100 % dels drets polítics i el 43,91% dels drets econòmics de la nord-americana Tallgrass Energy.

Això suposa que Enagás tindrà una participació econòmica indirecta del 10,93% en Tallgrass (24,92% polític). Un cop tancada l'operació, Enagás ha acordat invertir 83 milions de dòlars addicionals (74 milions d'euros) en elevar la seva participació en el grup d'empreses un 3,52%, fins al 28,42%, percentatge que suposaria arribar al 12,47% econòmic indirecte de Tallgrass i el 28,43% polític. Finalment, Enagás ha acordat, a més, invertir fins a 300 milions de dòlars (267 milions d'euros) en futures inversions.

Segons Moody’s, l'operació tindrà un "impacte negatiu en el perfil de risc del negoci d'Enagás, pel fet que la valoració de Talgrass és B1". A més, la compra, "tot i que diversificarà els beneficis, reduirà la predictibilitat dels fluxos de caixa d'Enagás".

A més, l'agència assenyala que la inversió d'Enagás suposarà "un deteriorament de les seves mètriques financeres", al mateix temps que "erosionarà la seva flexibilitat financera" per realitzar més adquisicions en el futur. Aquesta mateixa setmana, Standard & Poor's va retallar la seva valoració fins a 'BBB +' des d’'A-' després d'aquesta operació corporativa.

Noticias relacionadas

contador