ep enagascartagena
ENAGÁS - Archivo
14,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha reiterat el ràting d’'A-' per a Enagás després de la seva adquisició de Tallgrass i just el dia durant el qual presenta el Pla Estratègic 2019-2023.

Concretament, Fitch assegura que l'operació "reflecteix el sòlid negoci" de la cotitzada espanyola i afirma que "les perspectives estables del grup reflecteixen les nostres expectatives de cara a un marc regulador menys volàtil".

Respecte al Pla d'Enagás, Fitch espera que "no presentin canvis sorprenents" i destaquen el fet que "al contrari que nosaltres, la companyia no preveu escenaris negatius davant d'un possible entorn regulador hostil a partir de 2021".

La qualificació de Fitch té lloc el mateix dia durant el qual S&P ha retallat la valoració d'Enagás a 'BBB +' des d’'A-' per la mateixa operació: la compra de Tallgrass.

"La nostra rebaixa reflecteix les nostres expectatives que el perfil empresarial i financer d'Enagás es debilitarà com a conseqüència de la proposta d'adquisició a Blackstone d'una participació d'aproximadament el 30% en un vehicle inversor que controlarà el 44% de Tallgrass", ha assegurat S&P .

Per la seva banda, la companyia ha anunciat aquest dimarts que elevarà un 5% el seu dividend fins a 2020 i un 1% fins a 2023. L'objectiu serà mantenir una retribució "sostenible a mitjà i llarg termini".

El compromís amb el dividend, diu Enagás, se sustenta en "la disciplina financera de la companyia, una generació de flux de caixa sòlid, els ingressos per la seva activitat internacional i la sostenibilitat financera del sistema gasista."

Noticias relacionadas

contador