ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,49%

Moody’s ha retallat la qualificació dels bons sènior no garantits a mitjà i llarg termini de DIA a 'Caa2' des de 'Caa1'. "Hem rebaixat les qualificacions dels bons de DIA per reflectir l'estat subordinat dels instruments de deute bancari després del recent refinançament", explica el vicepresident i analista principal per DIA de Moody’s, Vincent Gusdorf.

"Tot i que les noves facilitats de crèdit han millorat la liquiditat a curt termini, l'èxit de l'augment de capital que té previst realitzar la companyia serà clau per estabilitzar el seu perfil de liquiditat i situar la qualitat creditícia a nivells sostenibles", afegeix.

La qualificadora manté en revisió per rebaixa els bons sènior i estén l'anàlisi a la qualificació creditícia de DIA, situada en 'Caa1' i a la probabilitat de 'default', que actualment és també 'Caa1'. L'agència va retallar per última vegada la qualificació de la cadena de supermercats fa un mes, quan la incertesa sobre el suport de LetterOne i sobre si aconseguiria l'acord de refinançament amb els seus bancs creditors sacsejaven la companyia.

Encara que l'acord per assegurar l'ampliació de capital és positiu, les condicions "generen incertesa a causa del deteriorament de la quota de mercat a Espanya i el seu feble govern corporatiu, com va quedar reflectit en la successiva mostra d'errors en els comptes i la destitució d'Antonio Coto com a conseller delegat només cinc mesos després de ser nomenat", afirma l'agència.

La rebaixa de la qualificació dels bons es deu, explica, que "considera que el recent refinançament ha reduït les possibilitats de recuperació dels bonistes". Els bancs creditors van concedir una pilota d'oxigen de 896 milions per a les necessitats a curt termini de DIA, però els nous préstecs "en un paquet garantit podrien incloure potencialment els actius internacionals del grup, que suposen una porció considerable del seu patrimoni". Segons els càlculs de Moody’s, el negoci internacional hauria aportat un 20% de l'EBITDA durant els nou primers mesos de 2018.

Segons l'agència, la "implementació reeixida" de l'ampliació de capital per 600 milions que pretén realitzar aquesta primavera -un cop assegurada per Morgan Stanley-, "és necessària per estabilitzar tant el perfil de liquiditat com el de qualitat de crèdit". Almenys la meitat dels accionistes ha d'aprovar l'ampliació, però "en aquest moment no està clar si LetterOne -el seu principal accionista- li donarà suport ja que farà que la seva participació es dilueixi si decideix no participar-hi".

El procés de revisió de Moody’s se centra en quatre aspectes: la capacitat de DIA d'aconseguir el suport dels seus accionistes per aprovar l'augment de capital; el suport de LetterOne a aquesta operació; les fonts de liquiditat a curt i mitjà termini i el resultat de les negociacions amb els bancs, sobretot les possibilitats de recuperació dels bonistes; i la seva capacitat per enfortir la governança.

"Mentre que una expansió enfortirà la qualitat creditícia de DIA, Moody’s creu que una millora de la qualificació estarà limitada fins que la companyia estabilitzi els seus guanys i ofereixi més visibilitat i claredat sobre l'alineació estratègica entre el consell d'administració i l'equip directiu", afirma l'agència.

Noticias relacionadas

contador