ubs hausse de 14 du benefice au t1 en depit d une perte liee au fonds archegos

Moody's Investors Service i S&P Global Ratings han reiterat els ratings d'UBS després de la compra de Credit Suisse, però han retallat fins i tot negativa des d'estable la seva perspectiva de qualificació.

  • 25,70Fr.
  • -0,43%

Aquestes accions "equilibren, per una banda, les condicions financeres avantatjoses en termes de liquiditat i capital, juntament amb el potencial a llarg termini per a la millora de la franquícia i, per altra banda, la complexitat, l'abast i la durada de la integració", ha explicat Moody's en un comunicat.

Per part seva, S&P explica que "la integració i la reducció anticipada de gran part de les activitats de banca d'inversió de Credit Suisse impliquen un risc d'execució material atesa la mida, la complexitat i el perfil de risc" del banc adquirit.

Moody's considera que l'adquisició de Credit Suisse té "el potencial, al moment oportú, de millorar significativament la franquícia d'UBS en gestió patrimonial, banca suïssa, gestió d'actius i, en menor grau, en banca d'inversió, alhora que apunta a una reducció dels costos operatius en més de 8.000 milions de dòlars”.

Segons la seva valoració, "el conservador gana pel risc d'UBS a la divisió de Banca d'inversió dona suport a l'afirmació de la qualificació i la intenció de limitar els actius ponderats per risc al voltant d'una quarta part del grup, excloent-ne els actius no essencials, mentre manté nivells sòlids de solvència i liquiditat, molt per sobre fins i tot dels requisits reguladors millorats”.

Per la seva banda, S&P assenyala que "la gerència d'UBS executarà amb prudència la integració de Credit Suisse i, a causa dels molt alts matalassos financers resultants de la transacció i el suport massiu de liquiditat del banc central suís, veiem prou matalassos per limitar els riscos emergents de manera efectiva”.

En aquest sentit, Moody's destaca el suport addicional del Banc Nacional de Suïssa (SNB), que proporcionarà liquiditat per fins a 200.000 milions de francs suïssos, si cal.

Per part seva, l'Autoritat Suïssa Supervisora del Mercat Financer (Finma) activarà l'amortització dels 16.000 milions de francs suïssos dels instruments AT1 de Credit Suisse, cosa que reforçarà l'índex de capital comú de nivell 1 (CET1) al voltant de 600 punts bàsics, fins al 20%, i proporcionarà capital addicional.

Com a protecció addicional contra pèrdues, un cop finalitzada l'adquisició, les autoritats suïsses també cobriran fins a 9.000 milions de francs suïssos de pèrdues potencials als actius secundaris de Credit Suisse, més enllà dels primers 5.000 milions suportats per UBS.

IMPORTANTS DESAFIAMENTS FINANCERS

Tot i els eventuals beneficis de la franquícia, Moody's també assenyala que la transacció planteja "importants desafiaments financers, culturals i d'integració relacionats amb la franquícia per a UBS, que inclouen la necessitat de retenir el personal clau de Credit Suisse mentre es duu a terme la transacció, la necessitat de minimitzar la pèrdua de clients superposats als seus negocis bancaris i de gestió patrimonial a Suïssa, i la necessitat d'unificar les cultures de dues organitzacions mentre s'assegura que la gana de risc general i els controls millorin o es mantinguin als nivells definits per UBS".

Moody's ha afegit que, malgrat els desafiaments materials que enfrontarà el grup per completar amb èxit la transacció, “s'espera que la protecció dels creditors a UBS es mantingui sòlida, recolzada per la seva sòlida capitalització, la sòlida franquícia de gestió de riquesa global i la posició de lideratge a la banca suïssa".

Segons la seva valoració, "aquests negocis continuaran generant una base de guanys central relativament estable amb la qual absorbir els costos de reestructuració".

A més, "els sòlids perfils de liquiditat, tant al banc com a la societat de cartera matriu, recolzats segons sigui necessari per les facilitats posades a disposició per les autoritats suïsses, brinden una major protecció als creditors. A llarg termini, els guanys d'UBS s'enfortiran i diversificaran encara més amb la incorporació dels negocis d'administració de patrimoni i banca suïssa de Credit Suisse".

FACTORS QUE PODEN PROVOCAR UNA REBAIXA DE RATING

Finalment, Moody's assenyala que pot rebaixar la valoració d'UBS si "el grup combinat pateix una erosió important de la franquícia; la integració i el despalanquejament són més lents i costosos del previst actualment; les mètriques de qualitat d'actius, capital, rendibilitat o liquiditat del grup es deterioren significativament; es materialitzen càrrecs de litigi inesperadament alts; el grup experimenta una gestió de riscos adversa o augmenta la gana pel risc; o el grup debilita els seus estàndards de subscripció i originació".

Les qualificacions d'UBS també podrien ser rebaixades "si hi hagués una disminució significativa i més gran que l'esperada al matalàs de deute disponible per a rescat del banc, cosa que portaria a una severitat de pèrdua més gran per a les seves diverses classes de deute".

Noticias relacionadas

contador