ep presidenteree jordi sevilla
RED ELÉCTRICA DE ESPAÑA - Archivo
15,73€
  • 0,16€
  • 1,03%

La decisió de Red Elèctrica de comprar Hispasat derivarà en "un modest deteriorament en el perfil de risc empresarial i de les seves mètriques financeres", considera Moody’s,, cosa que derivarà en crèdit negatiu per a la companyia.

"La compra d'Hispasat diversificarà els fluxos de caixa de Red Eléctrica des del punt de vista geogràfic i operacional i pot portar oportunitats de sinergies amb el negoci de telecomunicacions del grup, encara que seran petites", considera l'agència de qualificació.

No obstant això, a diferència del negoci de xarxes regulat de Red Eléctrica a Espanya, "les activitats d'Hispasat presenten un risc comercial lleugerament més gran", detalla Alastair Sullivan, analista de Moody’s. En particular, afegeix, "podria sorgir certa pressió competitiva al sector per part d'altres operadors de satèl·lits a mitjà i llarg termini".

Segons Moody’s, el "modest" augment del risc comercial es compensarà en part amb els contractes a llarg termini -normalment de 10 anys-, que té Hispasat i sustenten els seus ingressos. A més, considera que Hispasat té una mida modesta en el context del grup, tant pel pes del resultat operatiu, que és un 10% (va tenir un EBITDA de 192 milions el 2017, enfront dels 1.500 milions de Red Eléctrica), com per el preu pagat (949 milions, enfront dels 10.300 milions que capitalitza REE).

Tot i així, l'agència subratlla que el perfil financer de REE estarà sota pressió, ja que l'empresa que presideix Jordi Sevilla va anunciar que finançarà l'adquisició íntegrament amb deute extern, cosa que augmentarà la ràtio de palanquejament (deute sobre actius) al 58- 60% el 2019 des del 56,2% al tancament del 2017.

A més, tenint en compte que a partir de l'1 de gener de 2020 s'espera una disminució del retorn dels actius regulats en entrar en vigor un nou període regulador, Moody’s espera més pressió sobre les ràtios financeres.

La CNMC ha avançat que rebaixarà la retribució nominal actual del 6,5% al ​​5,58%. No obstant això, estima que aquesta disminució es mitigarà parcialment per un mecanisme de suavitzat inclòs a la regulació actual que no permet moviments anuals en el retorn permès major de 50 punts bàsics.

L'operació, aprovada pel consell d'administració de Red Eléctrica i Abertis, segueix pendent del vistiplau per part del Consell de Ministres i de certs reguladors, recorda l'agència de qualificació. No s'espera que l'adquisició es tanqui fins al segon trimestre del 2019. Els analistes esperen conèixer més detalls sobre l'operació i l'aportació al grup durant la presentació de resultats d'aquest dimecres.

Noticias relacionadas

contador