ep carlos ghosn 20181221114901
NISSAN

Mitsubishi ha acusat Carlos Ghosn, expresident de la marca nipona, d'haver rebut cobraments irregulars de 7,82 milions d'euros entre abril i novembre de 2018.

Així ho ha anunciat la pròpia companyia a través d'un comunicat després que Nissan, una de les empreses controlades per Mitsubishi, afirmés que aquests pagaments van ser duts a terme a través d'una companyia creada per generar sinèrgies entre els dos fabricants.

Ghosn està detingut a la capital nipona des del passat 19 de novembre, després de ser cessat dels seus càrrecs de president de Nissan i Mitsubishi.

A més, Ghosn també va ostentar un alt càrrec al consorci automobilístic que unia les dues companyies amb Renault i aquest dimecres França reclamava al grup convocar una junta directiva el 20 de gener per assenyalar un substitut definitiu de Ghosn al capdavant d'aquesta aliança.

Fins a la data, l'Executiu gal ha donat suport a la decisió de Renault de mantenir Ghosn a càrrec fins que el directiu sigui jutjat al Japó per agreujant de violació de confiança de Nissan i per comunicar uns ingressos menors dels que realment va percebre al capdavant del fabricant d'automòbils nipó.

Després de dos mesos de la detenció de Ghosn (el passat 19 de novembre), França, que posseeix un 15% del capital de la multinacional i dos seients a la junta directiva, pretén accelerar el procés de canvi a la cúpula del fabricant francès, segons fonts citades per Reuters.

Noticias relacionadas

contador