ep carlos ghosn 20181122131402
NISSAN

Nissan i la Fiscalia japonesa han acusat aquest divendres davant del Tribunal de districte de Tòquio de dos nous càrrecs contra l'expresident de la companyia Carlos Ghosn per suposada mala conducta financera i violar la confiança del fabricant d'automòbils nipó.

Ghosn, detingut des del passat 19 de novembre, ha estat acusat formalment d'un agreujant de violació de confiança per transferir temporalment pèrdues d'inversions personals en Nissan el 2008, així com per subestimar la seva retribució per tres anys fins al 2018.

El directiu està acusat de comunicar als supervisors nipons uns ingressos menors dels que realment va percebre. En concret, està acusat de publicar una compensació econòmica per la seva responsabilitat al capdavant de Nissan de menys de la meitat dels 88 milions de dòlars (77 milions d'euros) que va rebre durant cinc anys des de 2010.

A més, la Fiscalia nipona també acusa Ghosn, Nissan i l'exdirector representant del fabricant Greg Kelly de no haver declarat part de les compensacions rebudes pel màxim responsable de l'empresa entre març de 2015 i març de 2018.

Ghosn es va declarar aquest dimarts innocent davant la Justícia japonesa en la seva primera aparició pública des que va ser arrestat fa ja gairebé dos mesos i va assegurar que va ser acusat injustament. "He estat acusat injustament i detingut injustament per acusacions sense fonament", va afirmar. Ghosn no va assistir a un interrogatori programat per aquest dijous a causa que patia febre alta i el metge del centre de detenció li havia aconsellat que descansés.

Per la seva banda, la defensa de l'expresident de Nissan ha demanat la llibertat sota fiança de Ghosn després de la nova acusació. El seu alliberament es produiria dimarts com a molt aviat si el tribunal accepta la sol·licitud.

NISSAN EXIGEIX SANCIONS "ESTRICTES"

Nissan també ha presentat una querella contra el directiu per fer ús "indegut" dels fons de l'empresa. "Nissan no tolera de cap manera aquesta conducta indeguda i exigeix ​​sancions estrictes. Nissan continua amb la seva pròpia investigació interna sobre possibles despeses il·legals dels seus fons", assenyala la marca japonesa en un comunicat.

La companyia asiàtica es pren aquesta situació "extremadament" seriosament i expressa el seu "més profund" pesar per qualsevol preocupació que hagi pogut causar a diferents parts interessades. D'aquesta manera, subratlla que posarà tots els seus "esforços" perquè es compleixin totes les lleis, incloent-hi la divulgació "precisa" d'informació corporativa.

Així mateix, va anunciar que Manabu Sakane és el nou vicepresident de l'oficina del conseller delegat de l'empresa i que estarà a càrrec de tasques especials per a un millor govern corporatiu.

RENAULT NO VEU FRAU EN ELS PAGAMENTS A LES SEVES CONSELLERS DE 2017 I 2018

De la seva banda, el grup Renault, que encara no ha suspès Ghosn de la presidència de la companyia i que ha nomenat Thierry Bolloré com a conseller delegat interí, ha informat que no ha detectat cap tipus de frau en el sistema de remuneració dels seus consellers durant els anys 2017 i 2018.

No obstant això, el procés continuarà ara per revisar les remuneracions dels anys precedents, segons s'havia sol·licitat de manera inicial. A més, els anys analitzats pels executius del consorci automobilístic francès no abasten els anys en què Ghosn hauria comès presumptament el frau.

Noticias relacionadas

contador