ep call of duty wwiiactivision
ACTIVISION

Aquest dimarts saltava la notícia: Microsoft havia fet una proposta d'adquisició per Activision Blizard, propietària de videojocs com Candy Crush o Call of Duty, per 68.700 milions de dòlars. Si els accionistes l'accepten, serà l'adquisició més gran de la tecnològica fundada per Bill Gates. Els analistes es pregunten ara què ha pogut portar la companyia a oferir aquesta quantitat de diners.

  • 94,42$
  • -0,05%
  • 400,96$
  • 0,46%

Microsoft ha proposat pagar 95 dòlars per títol als accionistes d'Activision Blizard, xifra que suposa una prima del 45% sobre el valor anterior de l'acció després de la caiguda a principis d'any. Això es tradueix 18 vegades l'EBITDA de la desenvolupadora de videojocs o 7 milions de dòlars per cada treballadors, segons càlculs de JP Morgan. Aquestes xifres són una mica inferiors a les d'altres transaccions, com el que pagarà Take Two per Zynga, 19,5 vegades el seu EBITDA.

La notícia va recórrer mig món per la importància de la compra i la quantitat de diners. Tot i això, molts es pregunten què és el que hi ha darrere de l'operació. I els analistes de JP Morgan hi donen resposta.

Si tirés endavant l'adquisició, tota la capacitat de desenvolupament d'Activision Blizard quedaria en mans de Microsoft, tant els seus actuals treballadors i desenvolupaments al núvol, com els futurs projectes que estaven en preparació.

Així mateix, la cartera de productes que té al mercat, amb una àmplia repercussió, també seria de la seva propietat. Noms com Call of Duty, World of Warcraft, Starcraft, Diablo, Overwatch i Candy Crush, tots ells amb una gran penetració al mercat i una alta fidelitat, són només alguns dels exemples.

Com a tercera qüestió, Microsoft podrà controlar el contingut d'Activision Blizard, incloent-hi les plataformes on es llança, el calendari dels projectes i la capacitat d'agrupar-lo i incloure'l a la seva pròpia oferta de subscripció.

D'aquesta manera, el Game Pass, el model de subscripció de videojocs de la companyia, tindrà una oferta "encara més atractiva", segons JP Morgan. La incorporació de tota la propietat intel·lectual d'Activision impulsarà els beneficis per al consumidor i accelerarà el canvi dels ingressos basats en els llançaments a les subscripcions mensuals recurrents, tal com sostenen aquests experts. "El passi de jocs podria tenir accés des del primer dia a tots els títols dels estudis de jocs de Xbox (incloent-hi els 30 estudis interns d'Activision) i a una profunda i àmplia biblioteca de continguts", argumenten.

"Els serveis al núvol permetran que els jocs tinguin una jugabilitat nova i millorada i puguin utilitzar-se en qualsevol moment, a qualsevol lloc ia qualsevol pantalla, i reduiran el cost inicial del maquinari", afegeixen.

Aquesta oferta més gran també repercutirà en una major exposició als eSports a través dels títols multijugador que s'incorporin, a més de la Major League Gaming.

Finalment, el metavers és una altra de les claus. L'experiència en desenvolupament d'Activision "proporcionarà els blocs de construcció" perquè se'n surti.

L'ACORD ARRIBA DESPRÉS DELS ESCÀNDOLS EN ACTIVISION

L'acord entre les dues companyies arriba just després dels escàndols sexuals a Activision que van sortir a la llum a principis de l'any passat. En aquell moment es va conèixer que hi va haver una suposada violació entre el 2016 i el 2017 a les seves instal·lacions i que el seu director executiu, Bobby Kotick, en tenia coneixement. Hi va haver un acord extrajudicial per intentar que no sortís a la llum.

En aquell moment, Microsoft es va posicionar per fer una oferta en cas que volguessin vendre la companyia, tal com publica Bloomberg. És per això que les direccions de les dues empreses fa mesos que treballen en la venda.

Les relacions entre totes dues fa anys que existeixen, ja que hi ha certs videojocs d'Activision que han sortit en exclusiva per a la Xbox.

Noticias relacionadas

contador