ep merlin properties primer socimi en portugal en obtener la certificacion well para uno de sus
MERLIN PROPERTIES

Merlin Properties prepara una ampliació de capital de 1.000 milions d'euros, i per això podria haver fitxat els bancs nord-americans Morgan Stanley i JP Morgan com a assessors.

  • 11,24€
  • 1,63%

La manera com vol captar el capital encara està per definir. Des del punt de vista dels analistes de Bankinter, tindria sentit donar entrada a un soci a la filial de centres de dades, amb una participació inferior al 50%.

"Merlin Properties fa mesos que estudia la manera de captar capital per finançar part del seu pla d'inversions en centres de dades (més a 2.000 milions d'euros)", recorden, i creuen que "això li permetria mantenir una ràtio de palanquejament moderat, en arribar a nivells propers al 40% d'LTV enfront del 35% actual), i mantenir baixos costos de finançament (2,4% actual)”.

Consideren que l'opció d'ampliar capital a la matriu tindria impacte dilutiu a NAV superior al -6%, que absorbiria gran part de la creació de valor esperada amb els centres de dades.

"Merlin Properties cotitza actualment amb un descompte del 35% sobre NAV (15,08 euros per acció)". Els experts mantenen la seva recomanació de comprar.

Afegeixen que, "durant els propers mesos, veurem el punt d'inflexió del sector immobiliari, que es començarà a beneficiar-se d'un entorn favorable, amb inflació encara elevada, creixement econòmic moderat i possibles rebaixes de tipus".

Per part seva, a Barclays destaquen que Merlin Properties s'ha fixat un "ambiciós objectiu a mitjà termini" de convertir la seva cartera al 50% en centres de dades i logística, des del 20% actual. "El projecte compromès s'autofinança, però per accelerar aquesta conversió (per satisfer la demanda més gran d'IA generativa) i assolir aquest objectiu d'MT, l'empresa està buscant 1.000 milions d'euros en nou capital", afirmen.

Reitera la seva recomanació de sobreponderar i apuja el preu objectiu fins als 11,70 euros des dels 9,60 euros per acció.

contador