ep ismael clemente consejero delegadomerlin properties 20190410150502
AED - Archivo

Merlin Properties necessita mantenir els arrendaments de locals als seus centres comercials, que suposen un 22% de tots els seus actius en lloguer. Per aconseguir-ho, ja prepara una ampliació del pla d'ajuda que va engegar al principi de la pandèmia, i que consistia en la condonació del 100% als inquilins comercials que es veiessin obligats a tancar per llei a causa de l'estat d'alarma.

  • 10,50€
  • 0,00%

La socimi vol tenir la deferència de comunicar primer els detalls als seus inquilins, per això encara es desconeix quines seran les condicions exactes d'aquest nou pla. La companyia sí que ha aclarit que es basarà en "bonificacions parcials" que començarà a repartir una vegada que les empreses comencin a reobrir els seus locals.

Com en el primer pla, també podran accedir a aquesta ajuda els inquilins de la seva xarxa d'oficines i dels seus centres de logística, encara que aquestes activitats no estan tan necessitades perquè han pogut mantenir cert nivell d'ingressos. També els dos hotels que té la companyia en cartera, que no han pogut obrir en tot l'estat d'alarma.

És necessari recordar que la primera bonificació tan sols es va concedir a aquells que estaven al dia amb les seves obligacions contractuals, és a dir, que havien realitzat tots els pagaments del lloguer fins al 15 de març (dia en què va començar l'estat d'alarma). A més, es van comprometre a continuar pagant les despeses comunes, i van renunciar a exercir qualsevol acció contra Merlin per motius de la Covid-19. Aquest pla conclou el proper 31 de juliol, o una vegada que el Govern permeti tornar a obrir (una condició prevista a partir la fase 2 de la desescalada).

Les previsions de la companyia contemplaven que aquesta política comercial tingués un impacte sobre els seus ingressos inferior a un 10%. Després de conèixer-se el pla de desescalada del Govern, entén que l'impacte "serà menor que el projectat originalment", segons explicava a l'informe de gestió del primer trimestre. Una vegada que llanci el nou pla de bonificacions, realitzarà una nova estimació

Aquesta setmana, l'empresa liderada per Ismael Clemente feia oficial que un 89% dels seus inquilins en centres comercials s'havien vist afectats per la crisi del coronavirus. I és que l'estat d'alarma ha obligat a aturar gairebé per complet l'activitat als centres comercials, reduint en un 93% l'afluència de clients durant la pandèmia, segons un estudi que va elaborar MVGM.

PREOCUPACIÓ AL SECTOR PEL LÍMIT D'AFORAMENT

La socimi espera obrir les portes de tots els seus centres comercials a partir del 25 de maig, sempre que aquests es trobin en una zona que estigui en fase 2. Això sí, hauran de reduir l'aforament al 40%. El següent pas es donarà a partir del 8 de juny, quan es preveu que algunes províncies ja estiguin en fase 3 i que els centres comercials puguin augmentar el trànsit de clients al 50%.

L'aforament és una de les principals preocupacions dels centres comercials. És clar que amb aquestes limitacions els ingressos de les botigues es reduiran notablement, i el temor és que aquests comerços exigeixin fortes rebaixes dels lloguers, segons apunten fonts del sector.

Fins i tot algunes botigues insígnia podrien exigir no pagar res de res, perquè són elles els qui atreuen al públic. Merlin podria tenir un problema amb això, perquè el 73% dels seus inquilins són empreses que cotitzen en borsa o grans corporacions privades. És a dir, les que tenen més flux de clients.

Noticias relacionadas

contador