ep archivo   imagen de melia hotels international
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Meliá Hotels ha tancat juliol i agost amb una ocupació mitjana del 60% respecte al 85% registrat durant el mateix període del 2019, any previ a la pandèmia. Una xifra que ha estat possible en bona part gràcies al turisme nacional.

  • 6,23€
  • -1,67%

Per al que resta d'any, l'hotelera espera una millora gràcies al turisme internacional, especialment el procedent del Regne Unit i Alemanya, els dos països que acaben de retirar Espanya de la seva llista de països d'alt risc per la Covid-19.

"Abans de la campanya d'estiu, Meliá va comentar que les seves reserves es trobaven al 50% dels nivells de 2019 per la qual cosa les dades finals d'estiu serien millors", recorden els experts de Banc Sabadell. "Les nostres estimacions apunten a una recuperació de l'ocupació durant el 3T'21 fins al ~50%, en línia amb els nivells de reserva pre-estiu", assenyalen.

Amb tot, "la informació no és molt significativa, ja que falten dades dels preus i, per tant, de rendibilitat", asseveren a continuació. "Amb les variants de la Covid i les noves restriccions a l'estiu, Meliá ha passat d'acumular una pujada en borsa del +22% el 2021 al juny a una caiguda del -3,5% a tancament d'ahir, de manera que una millora de les dades durant el 3T/4T seria molt ben rebuda", conclouen.

Noticias relacionadas

contador