ep melia abrira en 2020 su septimo hotel en bulgaria
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Han canviat molt les coses des que a la fi de gener el conseller delegat de Meliá, Gabriel Escarrer, presentava a la fira del sector turístic (Fitur) els plans de la companyia per a 2020. L'hotelera espanyola posava llavors la mirada a l'Àsia. Des d'aquell dia, la companyia ha vist com una part substancial dels seus hotels han hagut de tancar, i ha calgut presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per a la seva plantilla. Malgrat tot, l'hotelera ha prosseguit de manera intensiva amb plans que ja tenia en marxa, com la compra d'autocartera.

  • 2,24€
  • 3,46%

Des de la declaració de l'estat d'alarma per part del Govern presidit per Pedro Sánchez el 14 de març, Meliá ha anat comprant més de 1,5 milions de títols propis, segons les comunicacions que la companyia ha anat remetent a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest volum d'accions equival al 0,65% del capital del grup hoteler, repartit entre més de 229,7 milions d'accions. Els últims registres d'autocartera a la CNMV no recullen totes les compres realitzades per Meliá fins al 2 d'abril, només fins a l'11 de març (és a dir, abans de la declaració de l'estat d'alarma). La xifra és d'un 3,059%.

PUJADES AL PARQUET

Aquestes operacions han comportat una despesa total superior als 5,1 milions d'euros, segons el comunicat remès al supervisor del mercat. La propietària dels hotels, ME i Paradisus efectua aquestes compres a l'empara de l'autorització que li van donar els accionistes a la junta realitzada fa ja cinc anys, el 2015.

L'operació de més envergadura la va realitzar el 25 de març. Aquest dia va adquirir més de 245.000 títols, per un preu mitjà ponderat de 3,682 euros. És a dir, només en aquesta jornada va destinar a reforçar la seva autocartera gairebé un milió d'euros.

Una sessió abans, precisament, Meliá gairebé fregava els seus màxims en borsa de les últimes tres setmanes, en depassar la barrera dels 4 euros per acció. Una cota que va superar amb escreix aquest dimarts, en què la seva acció va superar els 4,27 euros, després de disparar-se més d'un 12% aquella sessió.

Meliá reforça la seva autocartera en plena crisi del Covid, i després d'anunciar el 25 de març un ERTO que afecta més de 8.300 treballadors, la majoria (més de 7.000) contractats als hotels que ha hagut de tancar a Espanya. Al seu país d'origen suma 60 establiments i enguany tenia prevista una única obertura: un cinc estrelles d'alta gamma al cor de Barcelona, en ple Passeig de Gràcia.

Noticias relacionadas

contador