ep hotel melia 20200312145410
MELIÁ HOTELS - Archivo

Meliá Hotels i IAG, dues de les companyies que més han patit la crisi del coronavirus -han perdut un 40% i un 60% a la borsa, respectivament- reboten amb força aquest dimarts (+18%) enmig de les notícies optimistes que indicarien que comença el declivi de casos de coronavirus, especialment a Europa. Es comença a veure la llum al final del túnel, i això està animant totes les borses, que ja van arrencar molt bé la setmana aquest dilluns i que avui continuen pujant (+3% de mitjana).

  • 2,30€
  • 2,68%

"Les xifres del virus (o bé la seva interpretació) comencen a no ser tan dolentes. L'economia americana podria romandre a mig gas, però no tancada del tot, que és el plantejament més nociu possible des del punt de vista de l'activitat a mitjà termini", expliquen els analistes de Bankinter al seu informe diari.

"Veurem com surten el dijous les dades dels EUA de l'atur setmanal i la confiança de la Universitat de Michigan, que són les claus d'aquesta setmana. Tenim la impressió que el mercat ja no s'espantarà per dolenta que sigui la xifra d'aturats després de la xifra de la setmana passada, ni més ni menys que 6,65 milions", afegeixen.

Els experts tècnics de Bolsamanía expliquen que Meliá està pujant amb força per la mateixa raó que IAG també està disparada. "Perquè és el moment del rebot (fase de reacció) dels sectors més castigats per la crisi del coronavirus. El que més cau és el que més rebota ara, així de senzill", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Meliá, igual que IAG, han perdut un 70% des dels màxims de febrer i ara toca rebotar. La zona de resistència més important per a l'hotelera és l'últim buit baixista setmanal, els 5,50 euros", precisa.

Meliá va presentar, a la fi del mes passat, un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectarà 8.382 treballadors dels seus hotels, oficines corporatives i regionals situades a Espanya en resposta al tancament dels seus hotels per la crisi sanitària. IAG ha decidit cancel·lar el dividend complementari de 2019 a conseqüència de l'impacte de la situació creada pel coronavirus. El hòlding ha vist reduïda la seva capacitat en un 90% a l'abril i maig i ha aplicat un ERTO per a British Airways.

Noticias relacionadas

contador