ep amp- mediaset lograbeneficio531 millonesmarzomantiene resultado respectomismo periodo2018
MEDIASET - Archivo
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

Mediaset cau un 2% enmig de diverses informacions. D'una banda, La Información apunta que la CNMC ha tombat la seva baralla contra RTVE pels drets de retransmissió de la final Copa del Rei de 2019. L'organisme desestima així el seu recurs després de descartar que hi hagi raons suficients per demostrar l'incompliment de la llei per part de la cadena de televisió pública.

Un altre dels fronts oberts per a la companyia és l'expedient obert contra ella per difondre dades personals d'un menor en una notícia durant El Programa de Ana Rosa i, posteriorment, per Informatius Telecinco.

Això suposaria la violació del que disposa l'article 7.1 de la Llei General de la Comunicació Audiovisual (LGCA) segons el qual "està prohibida la difusió del nom, la imatge o altres dades que permetin la identificació dels menors en el context de fets delictius o emissions que discuteixin la seva tutela o filiació".

D'aquesta manera, ha concretat que la possible infracció que s'investiga es va produir el gener de 2019. A més de qualificar-se com molt greu es considera que va ser de manera continuada i en cas de quedar acreditada podria suposar una multa d'entre 500.001 i 1.000.000 euros, segons ha advertit la Comissió.

Aquestes dues notícies se sumen a la multa que va imposar la CNMC a Mediaset i Atresmedia. Cadascuna d'elles haurà de pagar 38 milions d'euros després de dos anys d'investigació per observar comportaments contraris a la competència al mercat publicitari televisiu.

Noticias relacionadas

contador