ep mapfre 20190704141722
EUROPA PRESS - Archivo

Mapfre continua sofrint a la borsa les conseqüències del ciberatac que la companyia asseguradora va registrar aquest cap de setmana. Si el dilluns les seves accions van tancar amb un descens del 3%, la sessió d'aquest dimarts els seus títols van caure un 1,3% i aquest dimecres cauen més de l'1%.

  • 2,28€
  • 1,16%

"Et demanem disculpes perquè no podem atendre't amb la qualitat habitual de Mapfre. Des de fa unes hores estem duent a terme accions en els nostres sistemes informàtics per repel·lir un atac de ransomware. Estem treballant per resoldre-ho tan ràpidament com sigui possible".

És el missatge que la companyia asseguradora publicava al seu perfil oficial en resposta a un seguidor de Twitter que es queixava de falta d'atenció. Hores després, Mapfre penjava aquest missatge en un pàgina web corporativa: "Des de fa unes hores estem actuant sobre els nostres sistemes informàtics per a repel·lir un atac de ransomware que s'ha llançat contra alguns sistemes de la companyia".

Aquest tipus de ciberatacs solen aparèixer en forma de ‘spam’, i impedeixen que els usuaris dels equips puguin accedir als seus arxius. No obstant això, Mapfre ha assegurat que la informació i dades dels seus clients no s'han vist compromesos.

José Manuel Inchausti Pérez, vicepresident de Mapfre i CEO d'Ibèria, ha explicat que "hem comunicat la incidència als supervisors i organismes reguladors, i també ho estem posant en coneixement dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. Confiem a resoldre completament la situació al més aviat possible, per tal de poder continuar oferint el millor servei als nostres clients, com sempre fem.

Noticias relacionadas

contador