ep sede de repsol
REPSOL - Archivo
15,05€
  • -0,16€
  • -1,02%

A Berenberg no el sorprèn la compra de Repsol a Texas. Si de cas, li desperta cert recel. La petroliera espanyola ha invertit 325 milions de dòlars en el jaciment estatunidenc d'Eagle Ford. Ho va fer comprant-li el 63% que encara no controlava al seu soci Equinor.

Berenberg reitera el consell de 'comprar' Repsol i un preu objectiu de 17 euros per acció des dels seus nivells actuals situats als 15,15 euros.

L'alemanya creu que aquesta operació ja entrava dins dels plans de la petroliera i, per tant, no tindrà un impacte significatiu. Això si, Berenberg reconeix que "pot ser un impulsor per a la seva optimització operativa tot i que és una hipòtesi que encara ha de ser demostrada".

En què consisteix realment aquest moviment? L'acord permetrà a Repsol "millorar la gestió de la seva cartera d'actius productius i aprofitar sinergies operatives que es traduiran en majors eficiències", explicava la petroliera. L'adquisició està alineada amb el seu Pla Estratègic 2018-2020, que identifica Amèrica del Nord com a àrea clau a causa de les nombroses infraestructures existents a la zona i l'estabilitat del marc regulador.

"L'operació", va afegir Repsol, "s'emmarca dins de les inversions previstes entre els anys 2018 i 2020 a l'àrea d'Upstream, xifrades en 8.000 milions d'euros, i respon a la política de rotació de la cartera d'actius de la companyia per aconseguir un portafoli més equilibrat i rendible i avançar el compliment de variables estratègiques de millora de la cartera, creixement rendible i major retorn".

Noticias relacionadas

contador