• Lufthansa vol quedar-se amb prop de 90 dels 144 avions que conformen la flota d'Air Berlin
ep lufthansa a350 900
EUROPA PRESS

Lufthansa està negociant amb les centrals sindicals per incorporar el major nombre de treballadors d'Air Berlin, que considera "gent de primer nivell", i que assegura no serien considerats a la companyia com "nouvinguts" que es va declarar insolvent el passat dimarts.

  • 6,70€
  • 0,69%

La companyia aèria alemanya de baix cost Air Berlin es va declarar insolvent aquest dimarts davant els tribunals alemanys i ha rebut un crèdit de 150 milions del Govern per mantenir les seves operacions, mentre negocia amb la seva competidora Lufthansa la venda de parts del seu negoci.

L'operació, denunciada per Ryanair davant la Comissió Europea per considerar que és incompatible amb els ajuts públics, està sent analitzada per Brussel·les, que disposa d'un termini de fins a dos mesos per avaluar la conformitat d'aquest suport públic amb les normes europees.

La companyia aèria alemanya de baix cost Air Berlin es va declarar insolvent aquest dimarts davant els tribunals alemanys i ha rebut un crèdit de 150 milions del Govern

"Les tripulacions d'Air Berlin són gent de primer nivell, amb qui podem mirar cap endavant", va dir el conseller delegat de Lufthansa, Carsten Spohr, en declaracions al mitjà alemany 'Rheinische Post'. A més, Spohr va avançar que manté ja negociacions amb els sindicats per "aconseguir una solució" que podria concretar-se aquest cap de setmana.

Lufthansa vol quedar-se amb prop de 90 dels 144 avions que conformen la flota de l'aerolínia recentment declarada insolvent, incloent-hi les 38 ja llogades en règim de subcontractació d'aeronaus i tripulació ('wet lease'), segons ha informat la premsa alemanya.

No obstant això, segons la informació recollida per 'Spiegel' sobre les converses dels comitès del consell de supervisió, Lufthansa acabarà adquirint a prop de 70 avions d'Air Berlin, en lloc dels 90 inicialment previstos.

Noticias relacionadas

contador