• I que exclouen els principals competidors i ignoren la normativa d'ajudes estatals
  • Ha presentat sengles reclamacions davant el Bundeskartellam i la Comissió Europea
ep avionesryanair
RYANAIR

Ryanair considera que les ajudes del Govern alemany a Air Berlin estan dirigides a facilitar l'adquisició de la companyia per Lufthansa. Per això, l'aerolínia ha presentat sengles reclamacions davant el Bundeskartellam, l'organisme alemany de regulació de la competència, i davant la Comissió Europea arran del procés d'insolvència de l'empresa alemanya.

  • 17,52£
  • 0,00%

La companyia aèria alemanya de baix cost Air Berlin es va declarar insolvent aquest dimarts davant els tribunals alemanys i ha rebut un crèdit de 150 milions del Govern per mantenir les seves operacions, mentre negocia amb la seva competidora Lufthansa la venda de parts del seu negoci.

En un comunicat, la companyia de baix cost irlandesa parla d'"una conspiració evident" entre el Govern de Merkel, Lufthansa i Air Berlin per permetre que el grup alemany adquireixi actius del seu rival i segona aerolínia més gran del país, excloent-ne els principals competidors i ignorant la normativa d'ajudes estatals.

"Aquesta insolvència fabricada està sent clarament establerta per permetre a Lufthansa fer-se càrrec d'Air Berlin lliure de deutes, cosa que viola totes les regles de competència alemanyes i de la UE", ha denunciat.

Ryanair assenyala que tenint en compte la magnitud de les quotes de mercat i les implicacions europees de les dues companyies és "important" que la Comissió Europea adopti mesures immediates i decisives.

La companyia irlandesa que lidera Michael O'Leary ha criticat que el Govern alemany doni suport crear un monopoli liderat per Lufthansa amb 150 milions d'euros d'ajuda estatal perquè Lufthansa pugui adquirir Air Berlin, cosa que afectarà una pujada de les tarifes aèries nacionals a Alemanya. "Els viatgers patiran tarifes aèries més altes per pagar aquest monopoli de Lufthansa", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador