ep josep oliu banc sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

Banc Sabadell ja coneix el nom d'un dels seus enemics. Es tracta del fons especulatiu Millennium International Management, que ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una posició curta sobre el 0,56% del capital.

  • 1,52€
  • 1,67%

Les accions de l'entitat presidida per Josep Oliu han marcat mínims històrics recentment a 0,25 euros perquè inversors i experts el consideren el banc més feble davant l'enorme crisi del coronavirus, per la seva elevada exposició a les pimes. La seva única sortida és una operació corporativa, segons va publicar Bolsamanía fa uns dies.

L'entitat amb prou feines capitalitza 1.515 milions d'euros i ha cridat l'atenció dels especuladors baixistes com Millennium, que es posicionen sempre en els valors que consideren més febles. "El mercat ensuma la sang", ha assenyalat un analista.

Aquest divendres, els analistes de Deutsche Bank han comentat que "el cost del risc continuarà sent elevat en pròxims trimestres, per la qual cosa hem elevat les nostres expectatives sobre les provisions que es veurà obligat a fer el Sabadell". L'entitat alemanya n'ha rebaixat el preu objectiu de 0,55 als 0,44 euros i n'ha reiterat el consell de 'mantenir'.

Els experts de Mediobanca han assenyalat que "la crisi del Covid posarà a prova el Sabadell, amb estrès en el llibre de pimes i sense suport del TSB. En un mercat gens generós com aquest, és improbable que rebi el benefici del dubte, per la qual cosa l'actual descompte de la valoració de moment continuarà".

Noticias relacionadas

contador