meinrad spenger (másmóvil)
Alberto Sánchez - Bolsamanía

Indumentària Pueri, la societat patrimonial dels amos de la signatura de moda infantil Mayoral, sí que anirà finalment a l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) llançada pels fons KKR, Cinven i Providence sobre MásMóvil, una operació que està valorada en 3.000 milions d'euros.

  • 22,50€
  • 0,00%

Així ho ha comunicat aquest dimecres l'accionista de l'operadora de telecomunicacions a través d'un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual explica que ha canviat de decisió. D'aquesta manera, tots els membres del consell d'administració de MásMóvil han acceptat l'OPA llançada a través del vehicle Lorca Telecom Bidco.

El 6 d'agost MásMóvil va fer públic l'informe del seu consell d'administració l'OPA dels fons, el termini d'acceptació dels quals conclou divendres que ve, 11 de setembre (inclòs), que considera raonable des d'un punt de vista financer l'oferta de 22,5 euros per acció realitzada per KRR, Cinven i Providence. És més, en aquest informe es va fer constar la intenció de tots els consellers d'acceptar l'OPA amb les accions de la seva titularitat, i en el cas dels consellers dominicals pels accionistes als quals representen, amb excepció de Rafael Domínguez de la Maza, conseller dominical d'Indumenta Pueri, que va manifestar que la seva intenció i la d'aquesta societat en aquest moment era la de "no acceptar l'OPA".

Domínguez de la Maza és titular directe de 35.000 accions de la societat, mentre que Indumenta Pueri és titular indirecte, a través de Global Portfolio Investments, de 10.831.968 accions representatives d'un 8,25% del capital del quart operador de telecomunicacions del mercat espanyol. Encara que ha canviat d'opinió. Al fet rellevant Domínguez de la Maza assenyala que "finalment tant ell com la societat a la qual representa han decidit anar a l'OPA amb totes les accions de les quals són titulars, sense haver subscrit cap acord sobre aquest tema ni amb l'oferent ni amb la pròpia societat".

L'OPA dels fons, que va ser negociada de manera amistosa amb el consell d'administració i l'equip gestor, compta des del seu anunci amb el suport d'un 30% de l'accionariat actual, entre els quals el 21% en mans d'inversors espanyols i el 9% de Providence. Entre aquests inversors hi ha Onchena, que és actualment el primer accionista de MásMóvil amb un 13,2% del capital, així com Key Wolf i Inveready, que posseeixen un 5,03% i un 2,09% de l'empresa, respectivament.

Amb l'anunci realitzat aquest dimecres per Indumenta Pueri, i després que s'hagi conegut aquesta setmana que tot el comitè de direcció de la companyia, que té al voltant d'un 1% de les accions, també tenia intenció d'anar a l'OPA, els fons ja tenen públicament garantit el suport a l'operació del 40% del capital.

El termini d'acceptació de l'OPA llançada per KKR, Cinven i Providence per MásMóvil es va iniciar el 31 de juliol i conclou divendres que ve 11 de setembre. Els fons ja han indicat que no tenen intenció d'estendre aquest termini.

FASE FINAL DE L'OPA

Amb l'anunci dels amos de Mayoral l'OPA continua buidant el seu camí en la seva fase final després que aquest dilluns es conegués que el Banc d'Espanya no s'oposava a l'operació, que suposa l'adquisició per part dels fons d'una participació significativa indirecta en el capital de l'entitat Xfera Consumer Finance, de la qual MásMóvil posseeix un 49% del capital social i dels drets de vot.

Una vegada complert aquest requisit, denominat 'Condició del Banc d'Espanya' l'oferta queda únicament condicionada a la denominada 'Condició d'Acceptació Mínima'. Els terminis per a la presentació de possibles ofertes competidores i per modificar les característiques de l'oferta, inclòs al preu ofert de 22,50 euros per acció, ja han expirat.

Els fons oferents van manifestar en el moment de l'anunci de l'operació la intenció d'excloure de cotització les accions de MásMóvil, per al que només necessitarien una majoria simple a la junta d'accionistes, el 50% del capital més una acció.

Noticias relacionadas

contador