lloyds-banking-group

El president executiu de Lloyds Bank, António Horta-Osório, ha anunciat que renunciarà al seu càrrec l'any vinent després de passar una dècada al capdavant de l'entitat més gran del Regne Unit. El banc ha designat Robin Budenberg com a nou president. Les seves accions es disparen més d'un 2% a la sessió d'aquest dilluns.

  • 0,52£
  • 0,23%

Horta-Osório, que va entrar a la companyia el 2011, ha anunciat que renunciarà al seu càrrec al juny de l'any vinent, i que se'n va amb "emocions oposades". Durant aquest temps, va liderar el canvi al banc després del seu rescat governamental arrel de la crisi financera de 2007-2009, amb l'entitat tornant completament a mans privades el 2017.

"Ha estat un honor contribuir a la transformació de grans àrees del nostre negoci. Sé que quan deixi el grup l'any vinent, té la força estratègica, operativa i de gestió per desenvolupar encara més la seva posició líder al mercat", ha destacat.

Per part seva, Budenburg s'unirà a Lloyds l'1 d'octubre i assumirà el càrrec de president a principis de 2021. Va construir la seva carrera en banca d'inversió a SG Warburg i UBS, incloent-hi l'assessorament al Govern sobre el seu rescat de bancs britànics, també Lloyds, durant la crisi. Més tard, va dirigir les inversions financeres del govern al Regne Unit i va ser president del promotor immobiliari The Crown Estate.

Noticias relacionadas

contador