ep logo de los laboratorios farmaceuticos rovi en sus oficinas en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El 2020 ha estat un any que Laboratoris Farmacèutics Rovi recordarà durant molt de temps. S'ha disparat un 50% en borsa, ha guanyat posicionament i visibilitat i s'ha reafirmat com una de les grans farmacèutiques d'Espanya gràcies, en bona mesura, a l'impuls de la mà de Moderna.

  • 85,00€
  • -3,76%

L'estiu s'anunciava l'acord entre l'espanyola i la nord-americana perquè la primera fabriqui a gran escala les vacunes per a la COVID-19 de la segona a Espanya. El passat 24 de novembre, amb motiu de la celebració del seu Capital Markets Day, Rovi comunicava que proveirà vacunes de Moderna fora dels Estats Units des de principis de 2021.

Davant la previsió que la vacuna de Moderna sigui aprovada abans que acabi l'any (es parla del 29 de desembre), i amb una efectivitat que frega el 95%, és d'esperar que arribin en breu més bones notícies i que aquestes actuïn com a catalitzadors positius per a Rovi... o no.

I és que els analistes creuen que, després del ral·li, la farmacèutica, a dia d'avui, està sobrevalorada. Si havia descomptat ja l''efecte Moderna' està per veure, però la veritat és que, actualment, el consens de FactSet li dona un preu objectiu mitjà de 36,62 euros, un 2% per sota dels 37,4 euros als que cotitza.

Això sí, del conjunt d'experts que cobreixen la companyia, un 71% aconsella 'comprar' i un 14%, 'mantenir', mentre que només un 14% té una recomanació de 'venda'. I és que Rovi és un valor que està en pujada lliure i, per tant, és completament alcista. "Durant les últimes dues setmanes ha caigut un 11%, però això no deteriora en absolut la tendència alcista de fons", expliquen els analistes de Bolsamanía.

UNS RESULTATS CLARAMENT MILLORS

Des dels mínims de novembre, Rovi ha rebotat un 25%, i la setmana passada va marcar màxims de tots els temps als 42,50 euros. El passat mes, la farmacèutica va publicar uns resultats del tercer trimestre que van agradar clarament als analistes. "El millor és que Rovi torna a generar flux de caixa lliure positiu després de nou trimestres consecutius en negatiu", comentaven els experts de Bankinter.

El fort creixement de les vendes d'heparines (Hibor, Becat), usades amb profusió en el tractament dels malalts de la COVID, l'augment de la fabricació a tercers, la millora dels marges d'explotació per l'increment del preu de les heparines i aquest flux de caixa lliure positiu van ser els aspectes més destacats d'aquests comptes favorables.

Els analistes d'Edison elevaven aquest dimecres la seva valoració sobre Rovi fins als 1.860 milions d'euros o 33,2 euros per acció des dels 1.570 milions previs, encara per sota del preu actual de cotització. Edison no inclou l'impacte específic de l'acord amb Moderna, però explica que han augmentat les taxes de creixement a curt termini per al negoci de fabricació per reflectir-ne l'estratègia de més valor.

GUIES SENSE CANVIS

Ni en la presentació de resultats ni al Capital Markets Day, Rovi va modificar la guia de vendes, tot i que ha reconegut que hi ha magnífiques oportunitats de creixement a curt, mitjà i llarg termini. Així, la manté inalterada respecte a l'oferta en l'exercici passat (2018-2023 ingressos operatius 2 vegades i EBITDA recurrent -excloent-ne R+D- 2,5 vegades) tot i haver obtingut millors resultats del que preveu 2019, previsiblement en 2020 i haver tancat aquest acord amb Moderna, sobre el que no podia tenir coneixement quan va realitzar aquestes guies en el passat.

"Al nostre entendre, i així ho ha confirmat la companyia, aquestes guies només responen a un exercici de prudència donada la situació de pandèmia en què ens trobem. No obstant això, i com també anticipa el consens de mercat, les guies a curt termini ofertes per Rovi (creixement d'ingressos operatius 2020 i 2021 al voltant d'un dígit mitjà) seran probablement depassades, sobretot pel que fa a 2020. Amb un 12% de creixement dels ingressos operatius durant els nou primers mesos de l'any, no superar aquesta guia implicaria un quart trimestre molt negatiu que no creiem que hagi estat el cas", expliquen els experts de Renta 4.

Els principals motors de creixement per a Rovi a curt-mitjà termini inclouen tant la cartera de productes actual (Especialitats Farmacèutiques i Fabricació a tercers) com el portafoli de productes en desenvolupament (Plataforma ISM).

Noticias relacionadas

contador