ep planta de rovi en granada
LABORATORIOS ROVI - Archivo

Rovi ha anunciat que ha arribat a un acord de col·laboració amb Moderna per a la fabricació a gran escala del vaccí candidat contra la COVID-19 a les seves instal·lacions a Espanya, segons ha informat a través de comunicat remès a la CNMV. Les accions de Rovi es disparen aquest dijous prop d'un 6%.

  • 79,15€
  • -0,38%

Com a part de l'acord, Rovi proporcionarà capacitat d'ompliment i acabat de vials mitjançant l'adquisició d'una nova línia de producció i equips per a la formulació, l'ompliment, la inspecció visual automàtica i l'etiquetatge que servirà per a la producció de centenars de milions de dosis del vaccí candidat previst, en principi, per proveir mercats fora dels EUA a partir de principis de 2021.

També contractarà el personal addicional necessari per dur a terme les operacions de fabricació i producció.

El conseller delegat de Rovi, Juan López-Belmonte Alzina, ha assenyalat que el laboratori està "molt content per la col·laboració amb Moderna; el seu vaccí contra la COVID-19 és una de les més avançades en la carrera per resoldre aquesta crisi sanitària". "Ens il·lusionaria enormement que Rovi pogués formar part de la solució a aquesta pandèmia que ens afecta a tots i proveir el suport necessari a Moderna per al proveïment a gran escala". "Així mateix, m'agradaria agrair al Ministeri de Sanitat i a l'Agència Espanyola del Medicament la seva proximitat i suport durant tot aquest procés que està sent fonamental", ha afegit.

En concret, totes dues companyies treballaran en el vaccí candidat ARNm-1273, que codifica una forma estabilitzada de prefusión de la proteïna Spike (S), que va ser dissenyada per Moderna en col·laboració amb investigadors del Centre de Recerca de Vaccins (VRC) de l'Institut Nacional d'Al·lèrgia i Malalties Infeccioses (NIAID), una part de l'Institut Nacional de Salut (NIH). El 8 de juliol, es va completar el reclutament de l'estudi de Fase II de l'ARNm-1273. S'espera que l'estudi de Fase III de Moderna, d'aproximadament 30.000 participants, comenci al juliol de 2020.

Noticias relacionadas

contador