cbtescosupermarket short
3,01£
  • 0,01£
  • 0,30%

Tesco ha informat aquest dijous que un Nadal fort va impulsar el creixement de les seves vendes, que van superar al mercat en totes les categories clau.

La cadena de supermercats més gran del Regne Unit ha dit que les vendes en botigues comparables van pujar un 2,6% durant les sis setmanes fins al 5 i gener a tot Regne Unit i Irlanda. Tesco ha afegit que ha superat al mercat tant en volum com en valor de les vendes.

Durant el tercer trimestre fins al 24 novembre, les vendes de Tesco al Regne Unit i Irlanda van pujar un 1,9% en termes comparables. Les xifres van superar les previsions dels analistes d'HSBC, que anticipaven unes vendes estables en superfície comparable durant el trimestre i un lleuger creixement durant el període clau de Nadal.

Durant el període combinat de 19 setmanes fins al 5 de gener, les vendes de Tesco al Regne Unit i Irlanda van pujar un 2,1% i les vendes totals del grup van augmentar un 0,8%. La forta contribució del negoci majorista de Booker s'ha vista compensada pels descensos a Europa Central i Àsia.

"Hem de fer moltes més coses pertot arreu, però seguim en el bon camí per dur a terme els nostres plans per a l'any, i a mesura que entrem en el nostre centenari la nostra posició serà més forta", ha dit Dave Lewis, director executiu de la companyia.

Segons Richard Hunter, responsable de mercats d'Interactive Investor, "Tesco ha desafiat la malenconia de les detallistes britàniques" amb les seves xifres. "El gegant dels supermercats ha experimentat una forta recuperació durant els últims anys (...). Hi ha força llum entre llavors i ara, amb unes vendes en superfície comparable tant durant el tercer trimestre com durant el període nadalenc que mostren un creixement continuat . (...) no obstant això, Tesco encara no és un producte acabat. El seu negoci requereix atenció i els seus marges seguiran sota pressió, per no parlar de les amenaces potencials d'empreses com Amazon", explica Hunter.

Noticias relacionadas

contador